BIST 9.693
DOLAR 32,49
EURO 34,75
ALTIN 2.501,50
HABER /  DÜNYA

İngiltere parlamento saldırısı ölü ve yaralı sayısı kaç?

LONDRA'da parlamentoya yönelik saldırıdan son dakika haberleri var. İngiltere'yi sarsan saldırıda 1'i polis 5 kişi öldü. 40 kişinin de yaralandığı açıklandı. Terörist öldürüldü. İşte Londra saldırısından son bilgiler.

Abone ol

İngiltere'nin başkenti Londra'da Parlamento binasının dışında düzenlenen saldırıda biri polis biri saldırgan 5 kişi öldü, yaklaşık 40 kişi yaralandı. Londra Emniyet Müdürlüğü'nün "terör saldırısı" olarak nitelendirdiği olayın ardından parlamento binası giriş ve çıkışlara kapatıldı, çalışmalar Perşembe gününe dek askıya alındı

İngiltere Terörle Mücadele Birimi Komiser Yardımcısı  Mark Rowley, Londra’yı hedef alan saldırıların sonucunda saldırgan dahil 4  kişinin hayatını kaybettiğini, 20 kişinin yaralandığını açıkladı.     

Londra'da bir araç Westminister Köprüsü'nde yayaları ezerek parlamento binasının önündeki bariyerlere çarptı. Araçtan inen bir kişi polise bıçakla saldırı düzenlerken, terörist silahla vurularak etkisiz hale getirildi. Saldırıda aracın çarpması nedeniyle 20 kişi yaralandı.

İngiliz Parlamentosundaki saldırı görüntüleri

İngiltere Parlamentosu'na silahlı saldırı (videosu)

PARLAMENTO KAPATILDI

Parlamento binası giriş çıkışlara kapatıldı, çalışmalar askıya alındı. Çok sayıda silahlı polisin parlamento içerisine girdiği son dakika gelişmesi olarak verildi.

İngiliz muhafazakar politikacı Grant Shapps, dört el silah sesi duyduğunu ve polisin milletvekilerinden başlarını kapatıp sürünmelerini istediğini söyledi.

İNGİLTERE SALDIRISINDA DİKKAT ÇEKEN DETAY : 22 Mart 2016'da Belçika'nın başkenti Brüksel'de Maelbeek/Maalbeek metro istasyonunda ve Brüksel Havalimanı'nda gerçekleşen bir dizi silahlı saldırı ve bombalı intihar saldırısı yapılmıştı. Saldırılar sonucunda iki saldırgan ile birlikte 33 kişi hayatını kaybetti, 250 kişi yaralandı. Saldırıları DEAŞ üstlendi. Avrupa, Brüksel'deki kurbanları anarken bu sefer Londra'da terörist eylem gerçekleşti.

Reuters haber ajansı, olayı ilk olarak İngiliz parlamentosu dışında yüksek bir gürültü duyulduğunu bildirerek aktardı. Ajans, görgü tanıklarına dayandırdığı haberinde silahlı polislerin parlamento binası dışına doğru koştuklarını duyurdu.

SALDIRGANIN KİMLİĞİ

Daily Mail gazetesi saldırıyı gerçekleştirdiği iddia edilen şüphelinin fotoğrafını yayınlarken, Independent gazetesi de saldırganın Jamaika asıllı İngiliz vatandaşı 41 yaşındaki Abu İzzadeen olduğunu öne sürdü, iddiayı BBC yalanladı.

İŞTE SALDIRGANIN SON HALİ- TIKLA

Polisin etkisiz hale getirdiği terörist, canlı bomba olasılığına karşı tamamen soyuldu. Bu arada olay yerine gelen sağlık ekipleri, vurulan saldırganı hayata döndürmeye çalıştı.

Olay yerinde dikkat çeken bir diğer şey ise saldırganın kullandığı bıçaklar oldu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan taziye mesajı

Londra'daki terör saldırısı nasıl oldu? video haber