BIST 9.525
DOLAR 32,56
EURO 34,76
ALTIN 2.490,39
HABER /  DÜNYA

İngiltere Başbakanı David Cameron istifa etti

İNGİLTERE Başbakanı David Cameron, İngiltere'nin AB'den ayrılma kararı sonrası ilk kez konuştu. Cameron, görevinden istifa edeceğini açıkladı.

Abone ol

İNGİLTERE referandumunda Avrupa Birliği'nden ayrılma kararı çıkması sonrası gözlerin çevrildiği Başbakan David Cameron'dan ilk açıklama geldi.

Cameron, referandumu "AB'den ayrılalım" diyenlerin kazanmasının ardından eşiyle birlikte kameraların karşısına çıktı.

Çalışma ofisi "Downing Street 10 numaranın" önünde açıklama yapan Başbakan Cameron AB'den ayrılma sürecini yeni bir başbakanın yürütmesi gerektiğini söyledi.  

Başbakan Cameron, "Verilen karar taze bir liderliğe ihtiyaç duyuyor. Benim için ülkemin başındaki kaptan olmamanın doğru bir karar olduğunu düşünüyorum" dedi.

"AB'den ayrılma sürecini yeni bir başbakan yürütmeli" diyen Başbakan David Cameron, görevi bırakacağını söyledi ancak görevi bırakmakla ilgili kesin bir tarih vermedi. 

İngiltere Başbakanı David Cameron, AB referandumunda AB'den ayrılma kararının çıkmasının ardından ekimdeki parti kongresinde görevi bırakacağını da açıkladı.

2013'te AB referandumu teklifini kendisi yapan David Cameron için 'kendi kazdığı kuyuya düştü' yorumları yapıldı.

REFERANDUMU KENDİSİ İSTEMİŞTİ

AB referandumu sonrası istifa kararı almak zorunda kalan David Cameron, Avrupa Birliği ile pazarlıkta elini güçlendirmek ve ülkesindeki AB karşıtlarını köşeye sıkıştırmak için 2013'te referandum teklifini kendisi yapmıştı.

Başbakan David Cameron, 23 Haziran'daki AB referandumunda ise, "AB'de kalalım" yönünde kampanya yaptı.

RESMİ SONUÇ AÇIKLANDI

Birleşik Krallık’ta dün yapılan Avrupa Birliği (AB) referandumunun resmi sonuçları açıklandı. Ülke genelinde belirlenen 382 bölgede oy sayım işlemi tamamlandı.

İngiltere'nin Manchester kentindeki belediye binasında kamuoyuna duyurulan resmi sonuca göre, yüzde 72 katılımlı referandumda, 17 milyon 410 bin 742 kişi AB'den çıkılması yönünde oy verirken, 16 milyon 141 bin 241 seçmen de AB'de kalınması yönünde oy kullandı.

Buna göre halkın yüzde 52'si AB'den çıkılması, yüzde 48'i AB'de kalınması yönünde oy verdi.