BIST 9.717
DOLAR 32,50
EURO 34,94
ALTIN 2.440,72
HABER /  GÜNCEL

İngiltere: 'Altyapı kotası' tartışması yolda

Profesyonel Futbolcular Birliği'nin UEFA'ya Avrupa takımlarının ilk 11'lerinde en az 3 yerli oyuncuya yer vermesi kuralı önerisini sunmayı planlıyor.

Abone ol

Profesyonel Futbolcular Birliği UEFA'ya Avrupa takımlarının ilk 11'lerinde altyapıdan yetişmiş en az 3 oyuncuya yer vermesi kuralı önerisini sunmayı planlıyor.

Öneri, birliğin bugünkü genel kurulunda gündeme gelecek.

Profesyonel Futbolcular Birliği, İngiliz telekomünikasyon devi BT'nin Avrupa maçlarının yayın hakları için önerdiği 900 milyon sterlinin kulüpleri genç oyuncu yetiştirmekten çok hazır futbolculara yöneltmesinden kaygı duyuyor.

BBC araştırması, İngiltere'de yetişmiş ve Premier Lig'de forma giyen 21 yaş altı futbolcu sayısında azalma olduğunu ortaya koyuyor.

Avrupa Birliği yasaları ise, daha önce kota uygulanması girişimlerini engellemişti.

Profesyonel Futbolcular Birliği ise, Avrupa çapında bir uygulamayla 'vatandaşı oldukları ülkeye bakılmaksızın kulüp tarafından yetiştirilen 16-21 yaş arası altyapı futbolcularının ilk 11'de başlaması uygulamasının olası yasal sorunların aşılmasını sağlayacağı görüşünde.

Son sekiz yılda Avrupa'nın en büyük beş liginde de altyapıdan oyunculara kadrolarda daha az yer verildiği belirtiliyor.

BT'nin rekor düzeydeki 3 yıllık yayın anlaşması çerçevesinde ele alınacak konulardan biri de gelir dağılımındaki dengesizlik olacak.

Kaynağın Premier Lig ve Championship ligleriyle daha alt ligler 1 ve 2'de mücadele eden futbolcular arasındaki gelir uçurumunu daha da derinleştirmesinden endişe ediliyor.

Kurul'da yeni başkan seçiminin yanısıra futbolcu sağlığı ve güvenliği ile İngiltere futbolunda siyah teknik direktörlerin yeterli yer bulmaması başlıkları ele alınacak.