BIST 9.693
DOLAR 32,59
EURO 34,81
ALTIN 2.509,78
HABER /  GÜNCEL

İngiliz turist kapkaççıyı pişman etti

Muğla’nın Marmaris ilçesinde tatil yapan Pakistan asıllı İngiliz turist kapkaça uğradı. Genç turist, kapkaççıyı yakalayıp polise teslim etti...

Abone ol

Muğla’nın Marmaris ilçesinde tatil yapan Pakistan asıllı İngiliz turist kapkaça uğradı. Genç turist, kapkaççıyı yakalayıp polise teslim etti. Kapkaç zanlısı tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Olay, gece yarısı Tepe Mahallesinde meydana geldi. İddiaya göre; Pakistan asıllı İngiliz 24 yaşındaki Omar Idrees, arkadaşı Irfan Fayyaz’la (20) birlikte bir apartmana gitti. İngiliz turist apartmana girdiği sırada pazarlık yaptığı T.K (28) omuzundaki çantasını alarak kaçtı. Bu sırada cüzdan yere düştü. İddiaya göre cüzdanın içinde 370 paund vardı.Ancak, İngiliz turist cüzdanın yere düştüğünü fark etmedi. Kapkaççıyı kovalamaya başladı. İngiliz turist kapkaççıyı Ulusal Egemenlik Caddesine kadar koşarak takip etti. Sonra da bir taksiye binerek takibini sürdürdü. Cadde üzerindeki kavşakta T.K’yi gören Omar Idrees taksiden inip kapkaççıyı yakaladı. Vatandaşlar olayı görüp polise haber verdi. İngiliz genç, kapkaççıyı kaldırıma yatırıp polisin gelmesini bekledi. Kısa zamanda gelen polis kapkaç zanlısını gözaltına aldı. Ancak çantanın içinden cüzdan çıkmadı. Apartmana düşen cüzdanın henüz kimliği belirsiz bir kişi tarafından alındığı tahmin ediliyor. Polis cüzdanı alan kişiyi belirlemek için güvenlik kamerası görüntülerini incelemeye aldı.
Marmaris’te kapkaç mağduru olan Omar Idrees, yaşadıklarını şu sözlerle anlattı: “Çantamı alıp koşmaya başladı. Ben de onun arkasından koştum. Daha sonra taksiye bindim. Ona yaklaştığımda taksiden inip üzerine atladım ve yakaladım. Çevremize insanlar toplandı. Buraya geldik ama cüzdanımın nerede olduğunu bilmiyorum”
Gözaltına alınan kapkaç zanlısı T.K., polisteki işlemlerin ardından çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak Muğla Kapalı Cezaevi’ne gönderildi.
(İHA)