BIST 9.717
DOLAR 32,52
EURO 34,94
ALTIN 2.440,41
HABER /  DÜNYA

İngiliz halkı Avrupa Birliği'nden çıkmak istemiyor

Brexit anlaşması nedeni ile kimi zaman hükümet krizinin yaşandığı İngiltere'de halk Avrupa Birliği'nden çıkmak istemiyor. Anket sonuçlarına göre İngiliz halkı ikinci bir referandum yapılmasını talep ediyor

Abone ol

İNGİLTERE'de YouGov tarafından yapılan anketin sonuçları, halkın  çoğunluğun Avrupa Birliği'nden ayrılmama taraftarı olduğunu, seçmenlerin Brexit konusunda nihai kararı yeni bir referandum ile kendilerinin vermek istediklerini ortaya koydu.

Anket sonuçlarına göre, ikinci bir referandumun hemen yapılması halinde seçmelerin yüzde 46'sı Avrupa Birliği içinde kalınması, yüzde 39'u ise ayrılma yönünde kullanacak. Geri kalanlar ise kararsız.

Kararsızların ve yanıt vermek istemeyenlerin hesaplamadan çıkarılmaları halinde ise AB içinde kalma taraftarı olanların referandumu yüzde 46'ya, karşı yüzde 54 oyla kazanacakları görülüyor.

2016'da yapılan referandumda AB'den ayrılma yanlıları yüzde 48'e karşı yüzde 52 oyla kazanmışlardı. YouGov anketi ayrıca, Brexit konusunda nihai kararı yeni bir referandum ile halkın vermesini isteyenlerin oranını yüzde 41, parlamentonun karar vermesini isteyenlerin oranını yüzde 36 olduğunu gösterdi. Kararsızlar çıkarıldığında yeni bir referandum taraftarlarının oranı yüzde 53 oldu.

Brexit için kritik tarih belli oldu! Theresa May 15 Ocak'ta oylayacak