BIST 9.680
DOLAR 32,42
EURO 34,46
ALTIN 2.487,84
HABER /  DÜNYA

İngiliz gazetesinden skandal Taksim haberi!

İngiliz gazetesi başka bir ülkede çekilmiş 'köpeğe gaz sıkma' fotoğrafını Taksim'de olmuş gibi gösterdi.

Abone ol

İngiltere yayınlanan popüler bulvar gazetelerinden Daily Mail, gerek fotoğraftaki bir polisin Afrika kökenli olmasından gerekse polislerin yeleğindeki "bulanıklaştırılmış" yazıdan yabancı bir ülkede çekildiği kesin olan, "Polislerin bir sokak köpeğine gaz sıktığı" bir fotoğrafı Taksim'de çekilmiş gibi göstererek, altına "Masum kurban: İstanbul'da bir Türk polisi kendilerine doğru gelen bir köpeğe göz yaşartıcı gaz sıktı" diye yazdı.

ekran-resmi-2013-06-06,-11.04.54.png

Daily Mail, daha önce Associated Press ajansı tarafından servis edilen ve Şili'nin başkenti Santiago'daki protesto gösterileri sırasında çekilen başka bir fotoğrafı da yine Taksim'de çekilmiş gibi göstererek altına "Bir grup köpek İstanbul'daki gösteri karmaşasının arasında kaldı" diye yazdı.

Gezi olaylarında polisin köpeklere bile göz yaşartıcı gaz sıktığını iddia ederek, "Türk polisi gösteriler sırasında insanların yüzüne gaz sıkmasının büyük tepkiler aldı. Twitter'a yüklenen fotoğraflar Gezi Parkı'nda köpeklerin de kargaşanın ortasında kaldığını gösteriyor" diye yazdı.

Daily Mail'in internet sitesinde yayınlanan fotoğraflardan Taksim'de çekilenlerin oldukça net olduğu dikkat çekerken, diğer fotoğrafların bulanıklaştırılmış olması dikkat çekti.