BIST 9.096
DOLAR 32,38
EURO 35,00
ALTIN 2.326,03
HABER /  DÜNYA

İngiliz gazeteden olay Türkiye yorumu

İngiltere'nin yüksek tirajlı gazetesi Daily Telegraph, 'Türkiye, Suriye işgaline hazırlanıyor' dedi...

Abone ol

Batı medyasının Türkiye'ye yönelik eleştirileri Suriye'ye operasyon ihtimaliyle devam ediyor. İngiltere'nin önde gelen gazetelerinden Daily Telegraph, ''Türkiye, DAEŞ veKürtleri durdurmak için Suriye işgaline hazırlanıyor'' başlıklı bir habere imza atıldı.

Gazetenin Ortadoğu muhabiri Richard Spencer imzalı haber, ''Türkiye, DAEŞ veKürtleri durdurmak için Suriye işgaline hazırlanıyor'' başlığıyla yayınlandı.

Türk basınının, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın angajman kurallarında değişikliğe onay verdiğini, bununla hem Esed rejimi, hem de IŞİD'in vurulabileceğini bildirdiğini yazan Spencer,''Türkiye'nin amacının mülteciler için ve DAEŞ'e karşı bir tampon bölge oluşturmak olduğunu'' ve Erdoğan'ın bu hamleyle güneyde bir Kürt devleti oluşmasını önlemeyi amaçladığını belirtiyor.

TÜRKİYE CUMA GÜNÜ SURİYE’YE GİREBİLİR

Gazete ayrıca Türkiye’nin cuma günü Suriye’ye askeri müdahale başlatabileceğini ve sınıra 18 bin asker göndermek için hazırlanma talimatı verildiğini yazdı. Ordunun 60 mil uzunluğunda, 20 mil derinliğinde bir alanı kontrol altına alacağını, bu alan içinde Cerablus ile Azaz’ın olduğunu belirtti.