BIST 9.693
DOLAR 32,58
EURO 34,80
ALTIN 2.505,82
HABER /  GÜNCEL

İngiliz gazeteden darbe iddiası: Donanmanın 14 gemisi kayıp!

İNGİLTERE'de yayın yapan Times gazetesinde yer alan bir haberde, darbe girişiminin ardından donanmaya ait 14 geminin kayıp olduğu iddia edildi.

Abone ol

Times'ın haberinde, 15 Temmuz darbe girişiminden sonra gemilerdeki komutanların darbe girişiminin başarısız olması üzerine iltica yollarını değerlendirebileceği aktarıldı.

Haberde ayrıca "Gemiler darbe girişimi gecesinde Akdeniz ve Karadeniz'de görevlerini icra ediyorlardı" ifadeleri kullanıldı.

"NE YAPTIĞINI BİLEMEZ HALDE GÖZÜKEN GENÇ ASKERLER"

Gazetenin iç sayfalarında yer alan bir haberde de, "Darbe girişiminin bedelini zorunlu askerliğini yapan gençler ödedi" sözlerine yer verildi. Çok sayıda askerin soyularak ters kelepçeye alındığı belirtilirken "Darbe girişiminin ilk saatlerinde çekilen fotoğraflarda ne yaptığını bilemez halde gözüken genç askerler, gözaltı fotoğraflarındaysa dehşet içerisinde görülüyor" denildi.

"GENERALLERE YAPILAN MUAMELE..."

Haberde, pazartesi günü ilk kez 'rütbeli darbecilerin' fotoğraflarının ve görüntülerinin de yayınlandığı belirtildi ve "Generallere yapılan muamele genelde PKK'lılara yapılırken görmeye alışık olduğumuz türdendi" yorumu yapıldı.