BIST 9.076
DOLAR 32,32
EURO 35,11
ALTIN 2.299,84
HABER /  POLİTİKA

İngiliz gazeteci o soruyu sorduğuna pişman oldu

Başbakan Binali Yıldırım'ın 15 Temmuz darbe girişimi sonrası yaşanan tutuklamaları soran İngiliz gazeteciye cevabı soruyla oldu.

Abone ol

Başbakan Binali Yıldırım, ABD Başkanı Trump ile Cumhurbaşkanı Erdoğan arasında terör örgütü YPG başlığı ile öne çıkan telefon görüşmesine ilişkin BBC'ye açıklamalarda bulundu. Darbe girişimi sonrası yaşanan tutuklamalara yönelik eleştirilerin sorulması üzerine Başbakan Yıldırım, "Buckingham Sarayı bombalanmış olsa? Eğer böyle bir olay yaşanmış olsa bizi anlardınız." diye cevap verdi.

Binali Yıldırım, Trump'ın Türkiye için neyin önemli olduğunu anladığını söyleyerek terör örgütü YPG başlığında şunları açıkladı: "Bize bunun bir seçim olmadığını gereklilik olduğunu söylediler. YPG ya da PYD ile yapılan işbirliği için bunu söylediler. Bu işbirliğini kabul etmesek de anlayabiliyoruz. Bu geçici bir ilişkiydi. Şimdi bu ilişkiyi bitirme zamanı geldi.Çünkü Deaş halihazırda yenilmiş durumda.Çünkü DEAŞ hali hazırda yenilmiş durumda. Bu yüzden Bay Trump silah sağlanmasının yanlış olduğunu söyledi. Bu açıklama görüşmede yer aldı."

Binali Yıldırım ve Theresa May'dan flaş görüşme

ESAD'IN İKTİDARDA KALMASINA ONAY MI?

Pazar günü geldiği İngiltere'nin başkenti Londra'da BBC'den Lucy Hockings'in sorularını yanıtlayan Başbakan Yıldırım, Soçi'de gerçekleştirilen üçlü zirvede ortaya çıkan "Yeni Plan"a ilişkin de açıklamalarda bulundu.

Yıldırım, "Bu plan, Cumhurbaşkanı Esad'ın iktidarda kalmasını öngörüyor. Sizin bu anlaşmaya olan desteğiniz, Suriyeli Kürtlerin taraf olmamasına mı bağlı? sorusuna, "Bizim pozisyonumuz çok net.Terör faaliyetlerine katılan herhangi bir grup, bu görüşmelere katılamaz" dedi.

GÜLEN'İN İADESİ

Yıldırım, FETÖ terör örgütünün lideri Fethullah Gülen'in Türkiye'ye iadesi konusunun görüşmede yer alıp yer almadığına ilişkin soruya ise şu yanıtı verdi:

"Onların bir takım adımlar atması gerekiyor. Çünkü biz iade için gerekli delilleri ve belgeleri paylaştık. Bizim için her şey çok açık. Hiçbir tereddütümüz ve şüphemiz yok."

'YA BUCKİNGHAM SARAYI BOMBALANMIŞ OLSA?..'

Binali Yıldırım, darbe girişimi sonrası başlatılan operasyonlara ilişkin eleştirilerin hatırlatılması üzerine ise şunları söyledi:

"Biz kanıt olmadan hiçbir insanı tutmuyoruz. Türkiye hukukun üstünlüğünün bulunduğu bir ülke. Ya siz darbe girişimi yaşamış olsaydınız? Buckingham Sarayı bombalanmış olsa? Böyle bir olay yaşanmış olsaydı? Eğer böyle bir şey yaşamış olsanız, bizi anlardınız. Ben dostlarımızın empati yapmasını istiyorum."(BBC Türkçe)