BIST 9.717
DOLAR 32,52
EURO 34,94
ALTIN 2.440,18
HABER /  GÜNCEL

İngiliz Büyükelçi kabul etti! PYD ve PKK aynı

CNN Türk'te canlı yayına katılan İngiliz büyükelçi Richard Moore PKK ve PYD ilişkisini kabul etti. Moore, "PKK ile PYD aynı, birbirlerine çok yakınlar" dedi.

Abone ol

İngiltere’nin Ankara Büyükelçisi Richard Moore "Kürtlerin Suriye'nin kuzeyinde bir devlet ilan etmesini kabul etmiyoruz" dedi.

CNN Türk'te Hakan Çelik'in sorularını yanıtlayan İngilizbüyükelçi Moore, ABD'nin PYD'ye bakışıyla ilgili İngiltere'nin tavrını örnek gösterdi ve "PKK ile PYD aynı, birbirine çok yakın" dedi.

PYD OFİSİNE GİDEN ÖCALAN POSTERLERİNİ GÖRÜR

İngiliz büyükelçi Richard Moore'nin sözleri şöyle:

"Türkiye'nin PKK konusunda en güçlü ortağı İngiltere'dir. PKK ile PYD'nin bağlantısı var. PYD ofisine giderseniz orada Abdullah Öcalan posterini görürsünüz ki; bu bağlantıyı net bir şekilde ortaya koyar"

PYD TEHLİKESİNİN FARKINDAYIZ

"Biz silah vermiyoruz, ABD de silah vermiyor anladığım kadarıyla" diyen Moore, "Sadece hava desteği veriliyor, bu da IŞİD'le savaştığı için. Silah vermiyoruz çünkü PYD'nin tehlikesinin farkındayız" ifadesini kullandı.

KÜRTLERİN DEVLET KURMASINI KABUL ETMİYORUZ

Kürtlerin kuzeyde bir devlet ilan etmesini kabul etmiyoruz. Biz Suriye'nin bütünlüğünden yanayız. Tek bir bütün halinde Suriye istiyoruz. Ama bu nasıl şekillenecek onu bilmiyoruz.