BIST 9.814
DOLAR 32,51
EURO 34,91
ALTIN 2.432,30
HABER /  DÜNYA

İncirlik de hareketlendi

Birleşmiş Milletler (BM) heyetinin, incelemeleri bitirip Suriye’den ayrılmasının ardından İncirlik üssünde gözle görülür bir hareketlenme ya...

Abone ol

Birleşmiş Milletler (BM) heyetinin, incelemeleri bitirip Suriye’den ayrılmasının ardından İncirlik üssünde gözle görülür bir hareketlenme yaşandı. Bugün sabah saatlerinden itibaren 6 adet F-16 savaş uçağı ve 1 adet İnsansız Hava Aracı (İHA) Adana’daki İncirlik üssünden havalandı.
Sivillere yönelik kimyasal silah kullanıldığı iddiası üzerine Suriye’ye yönelik askeri müdahale öncesi, İncirlik üssünde sıcak saatler yaşanıyor. BM heyetinin bölgedeki incelemelerini bitirmesinin ardından üsse inen ve kalkan uçak sayılarında hareketlilik gözlendi.
Sabah saatlerinden itibaren 6 adet F-16 savaş uçağı, 1 adet İHA, 2 adet de kargo uçağı İncirlik’ten havalanırken, 2 F-16, 1 kargo uçağı ile bir de ABD bayraklı sivil yolcu uçağı üsse iniş yaptı.
Öte yandan; bölgedeki işyerlerinin çatılarına çadırlar kuran Türk ve dünya basınından çok sayıda gazeteci de gelişmeleri yakından takip ediyor.
(İHA)