BIST 9.080
DOLAR 32,39
EURO 35,11
ALTIN 2.325,82
HABER /  SAĞLIK

İncir'de o kadar çok fayda var ki

Bol ve ucuz olması nedeniyle de fazlaca tüketilen incir, bünyesindeki vitaminlerle adeta bir enerji deposu.

Abone ol

Mevsimi olması nedeniyle uzmanlar tarafından günde 3-4 tane tüketilmesi önerilen incir, bünyesinde barındırdığı vitaminler nedeniyle enerji vermesinin yanında, çocukların gelişiminde anne sütü kadar faydalı. Ayrıca kolesterolü de düzenliyor.

İncirin, içerdiği yüksek oranlardaki protein, vitamin ve minerallerle hücrelerin yenilenmesini sağlayan bir besin olduğunu belirtilirken, bağışıklık sistemini güçlendirici özelliği ile de dikkati çekiyor.

KAN ŞEKERİNİ DÜZENLİYOR

Uzmanlar incirin kan şekerini düzenlediği, hazmı kolaylaştırdığı yönünde birleşirken, çocukların gelişiminde de anne sütü kadar faydalı olduğunu bildiriyor. Her gün bir adet tüketilen incirin ise kolesterolü düzenlediği kaydediliyor.

BALGAM SÖKTÜRÜYOR

Yaş incir kurutulduğunda ise bünyesindeki kalsiyum oranının yaklaşık 4 kat artarak, bu sayede müthiş bir enerji deposuna dönüşüyor. Kurutulmuş incirin balgam söktürücü özelliği de ortaya çıkarken, kuru incirin içerdiği protein miktarı yönünden fakir, sentezinde kullanılan aminoasit çeşidi açısından zengin olduğu için de hücre gelişimini desteklediği bildiriliyor.

ENFEKSİYONLARA KARŞI KORUYUCU

Uzman Diyetisyen Banu Topalakçı, incirin bünyesinde şeker, albüminli maddeler, organik asitler, pektin, provitamin, A, B1, B2, C vitaminleri, magnezyum, kükürt ve fosfor bulunduğunu söyledi.

BAĞIŞIKLIK SİSTEMİNİ GÜÇLENDİRİYOR

İncirin önemli bir enerji kaynağı olduğunun altını çizen Topalakçı, bağışıklık sistemini güçlendirici özelliği nedeniyle de bu aylarda tüketilecek incirin enfeksiyonlara karşı adeta koruyucu kalkan görevi yapacağını kaydetti.

ANTİOKSİDAN KAYNAĞI

İncirin iyi bir antioksidan kaynağı olduğunu belirten Topalakçı, günde 3-4 adet incirin rahatlıkla tüketilebileceğini bildirdi. Çocukların da aynı miktarda incir tüketebileceğini belirten Topalakçı, fruktoz oranı yüksek olduğu için ise diyabet rahatsızlığı olan kişilerin ise günde 2 inciri proteinli gıdalarla tüketmesini önerdi.

Öte yandan hasadı süren incir, semt pazarları ile manavlarda kilogramı 1-3 lira arasında satışa sunuluyor.