BIST 9.579
DOLAR 32,54
EURO 34,89
ALTIN 2.489,26
HABER /  SEÇİM

İnce'nin mazbata nöbeti işe yaradı

CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce'nin Yalova'da yürüttüğü seçim sonucu savaşı sona erdi. CHP'li başkan mazbatasını aldı.

Abone ol

CHP Grup Başkanvekili ve Yalova Milletvekili Muharrem İnce, kritik Yalova seçiminin ardından kazanan Vefa Salman'ın başkanlık mazbatasının geç verilişini protesto etti.

İnce, Twitter hesabından "O mazbata buraya gelecek" diye yazdı ardından da Yalova Adliyesi'nde mazbata nöbeti tuttu.

Yine Twitter'a "Yalova Adliyesi önünde tek başıma mazbatayı bekliyorum, Melih'e verdiniz, Vefa'nın mazbatasını istiyoruz" yazan İnce, "Ankara'da CHP'nin YSK'ya itirazı olmasına rağmen Melih'e mazbatayı verdiler, Yalova'da AKP YSK'ya henüz itiraz etmemesine rağmen; itiraz edebilir diye CHP'li Belediye Başkanı @VefaSalman'a mazbatayı vermiyorlar! Bu mu sizin adaletiniz? Milli iradeye saygınız bu mu" diye isyan etti.

ekran-resmi-2014-04-07,-15.00.19.png

Muharrem İnce, Adliye nöbetinin ardından bugün o mazbatanın geldiğini yine Twitter üzerinden takipçilerine duyurarak, "O mazbata geldi. @VefaSalman bugün 12:00'de Yalova Belediye Başkanlığı koltuğuna oturacak" dedi.

YALOVA BELEDİYE BAŞKANI CHP’Lİ SALMAN GÖREVE BAŞLADI

YALOVA Belediye Başkanlığı seçimini kazanan CHP’li Vefa Salman göreve başladı.

CHP İl Başkanı Özcan Özel’in İl Seçim Kurulu’ndan mazbatayı alması ardından kalabalık bir partili grup ile belediye binasına gelen Salman, iki kurban kestirdi. Ardından zabıta mangasını selamlayan Salman, partililerle birlikte makam odasına çıktı. Bir önceki dönemde görev yapan CHP’li Yalova Belediye Meclis Üyesi Halit Güleç, Salman’ı çiçekle karşıladı. Eski başkan ve seçimlerdeki rakibi Ak Parti’li Yakup Koçal’ın katılmadığı törende makamına oturan Salman, gazetecilere, "Tarihi bir ana tanıklık ediyorsunuz. Bu koltuğu almak daha önce hiçbir yerde bu kadar zor olmamıştı. Bundan sonra da olacağını tahmin etmiyorum. Allah hayırlı ve uğurlu etsin. Allah beni ve tüm arkadaşlarımı utandırmasın" dedi.

Salman, belediye meclis üyesi görevi yaptığı 2004-2009 döneminden sonra, özellikle o dönem içerisinde kendisinin de içinde olduğu ciddi anlamda çalışma yaptığı belediyenin borç konusu olduğunu hatırlatarak şöyle konuştu:

"Bu çok konuşuldu. Spekülasyona açık bir konu. Yalova’da 2009 yılında bu çok kullanıldı. Şimdi ilk talimatı sizin huzurunuzda vermek istiyorum. En çok önemsediğim konu bu çünkü. Yalova’daki Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası’na yazı yazdıracağım. Yalova Belediyesi’nin borcunu, alacağını gelip onların çıkarmasını istiyorum ki tekrar bu Yalova’da, kamuoyunda siyaseten spekülasyon yapılmasın. Ben bunu çıkıp da basına açıklamayacağım. O kurum yani Yalova Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası tespitlerini yaptıktan sonra onlar açıklayacak basın huzurunda."