BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

İnce'den Kılıçdaroğlu'na gönderme!

Muharrem İnce, kendisine oy vermeyen delegeyi eleştiren Kılıçdaroğlu'nu sert bir dille eleştirdi.

Abone ol
CHP'li Muharrem İnce, genel başkanlık yarışını kaybettiği Kemal Kılıçdaroğlu'nu topa tuttu! Türkiye'de AK Parti'ye oy veren seçmeni aşağılayan bir mantığın bulunduğunu söyleyen İnce, o mantıkla Kılıçdaroğlu'nun kendisine oy vermeyen delegeleri suçlayan mantığın aynı olduğunu söyledi.

Partisinin Bolu İl Başkanlığı'nı ziyaret eden Muharrem İnce, 64 yıllık bir özlemi sona erdirmek, beklenen büyük hasreti bitirmek için bir yolculuğa çıktığını belirterek, siyasetin dik duranların, beli plastikten yapılmayanların işi olduğunu söyledi.
 
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarına üzüldüğünü anlatan İnce, açıklamalarına şöyle devam etti:
 
"Bana oy verenleri aşağılıyor. 'Koltuk için oy vermediler' diyor. Sayın genel başkan önce parti meclisi üyeleri ve milletvekillerinin oy kullandığı sandığa bak. Kimin o koltuk için oy kullandığını daha iyi görürsün. Bu mantık doğru değil. Bu delegeyi aşağılamaktır. Seçmeni aşağılamakla delegeyi aşağılamak aynı şeydir. Elitist diyor ya sayın genel başkan, işte sana elitist mantık. Makarnacı, kömürcü diye seçmeni aşağılayan bir yapı var Türkiye'de. Makarna, kömür veriyormuş, insanlar da AKP'ye oy veriyormuş. Bu seçmeni aşağılayan mantıkla delegeyi aşağılayan mantık aynı mantık. Bu mantıktan iktidar çıkmaz."