BIST 9.080
DOLAR 32,34
EURO 35,12
ALTIN 2.323,98
HABER /  GÜNCEL

İnce'den flaş kurultay çıkışı Kılıçdaroğlu'na ne teklif etti

CHP'nin 24 haziran seçiminde cumhurbaşkanı adayı olan Muharrem İnce dün Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu ile yaptıkları görüşmenin detaylarını anlattı. Kılıçdaroğlu'na olağanüstü kurultay önerdiğini söyleyen İnce, Kılıçdaroğlu'dan çekilmesini istediğini, ona onursal genel başkanlık teklif ettiğini açıkladı.

Abone ol

CHP'de Muharrem İnce niyetini açıkça belli etti ve Genel başkan Kemal Kılıçdaroğlu'ndan koltuğu istedi. Dün eşlerinin de bulunduğu akşam yemeğinde Kılıçdaroğlu ile biraraya gelen Muharrem İnce, bugün görüşmenin içeriğiyle ilgili bomba açıklamalar yaptı. Daha önce de Kılıçdaroğlu ile Genel Başkanlık yarışına gimeyeceğini, karşısına aday olarak çıkmayacağını defalarca söyleyen Muharrem İnce, bugünkü açıklamalarıyla bu kararından vazgeçmiş olarak göründü. Kılıçdaroğlu ise İnce'nin açıklamasından dakikalar sonra sert bir yanıt verdi.

'HAYIR' DERSE ÖRGÜT KENDİSİ ÇÖZER... Kılıçdaroğlu'nun kendi  talebiyle Genel Başkanlıktan çekilmesini istediğini belirten Muharrem İnce "Ben genel başkan olayım sen de onursal başkan ol" önerisi yaptığını söyledi. Kılıçdaroğlu'nun teklifine 'tamam' ya da 'hayır' cevabı vermediğini belirten Muharrem İnce, "Kılıçdaroğlu hayır derse örgüt kendisi çözer" diyerek üstü kapalı tehdit göndermeyi de ihmal etmedi.

İşte Muharrem İnce'nin Meclis'te yaptığı o açıklama...

- Sayın Genel Başkan'a büyük bir devlet adamlığı yaptığını İYİ Parti'ye 15 vekil gönderdiğini, kurultayda kendisine rakip olan beni aday göstererek devlet adamlığı yaptığını, milletin gönlünde taht kurduğunu bunu devam ettirmesi gerektiğini söyledim.

- Kendisi ile yarış içinde olmak istemediğimi, milletin gönlünde de bir umut olduğunu, bunu kaybetmemek gerektiğini söyledim.

"BEN GENEL BAŞKAN OLAYIM, SEN ONURSAL BAŞKAN..."

- Kendisine kurultayı toplayarak benim genel başkan olabileceğimi, kendisinin onursal başkan olabileceğini ve çalışmaları onursal başkan olarak sürdürebileceğini, benim de partiyi genel başkan olarak seçimlere hazırlayabileceğimi söyledim.

- Kendi takdiridir. Kendisi bir yanıt vermedi. Kılıçdaroğlu ile bir kurultay yarışı içine girmeyeceğim.

- Kendisi 'hayır' yanıtı verirse parti örgütünün bir çalışma başlatabilir. Kendisi hayır yanıtı verirse parti örgütü çözer.

KILÇDAROĞLU'NDAN İNCE'YE YANIT

Kemal Kılıçdaroğlu İnce'nin açıklamalarına adeta jet hızıyla yanıt verdi. Kılıçdaroğlu, "Özel bir yemekti bağlamından koparılması siyasi nezaketsizlik." dedi.