BIST 9.645
DOLAR 32,58
EURO 34,83
ALTIN 2.412,07
HABER /  POLİTİKA

İnce'den 'Beştepe'ye gidecek misin' sorusuna yanıt

CHP Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Külliye’de görüşüp görüşmeyeceği sorusuna 'Hiçbir ön şartım yok. Sayın Cumhurbaşkanı nerede kabul ederse orada görüşeceğim.' diye yanıt verdi.

Abone ol

CHP Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, sert söylemini yumuşattı. Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanlığı Külliye'sini "satacağım" vaadiyle dikkat çeken İnce, Erdoğan'a karşı ılımlı mesajlar veriyor. Hürriyet gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi'ye konuşan İnce seçim kampanyası ve yakın zamanda açıklayacağı manifestosuyla ilgili bilgiler verdi. Selvi, İnce'nin açıklamalarını köşesine taşıdı.

"...Muharrem İnce, “Yeni şeyler söyleyeceğim”dedi. Bazı başlıkları paylaşmasını istedim.
- Manifestomun özünde demokrasi, özgürlükler, yargı bağımsızlığı, eğitim, şeffaflık ve hesap verebilirlik olacak.
- Türkiye’nin en önemli sorunu yargı sorunudur.
- Hesap verebilir bir Cumhurbaşkanı olacağım.

"BENİM KİNİM YOK"
Muharrem İnce, sert söylemleri olan bir siyasetçi. O nedenle kampanyada kullanacağı dili de konuştuk. “Tayyip Erdoğan’ı indirmek gibi bir söylemim olmayacak. Benim kişilerle bir işim yok” dedi. Ardından ekledi, “Benim kinim yok” Sakın bu sözlerinden teslimiyetçi bir çizgi izleyeceği sonucu doğmasın. Diyaloğa açık ama sert bir dil kullanacak.

"DEVLETTE KÜSLÜK OLMAZ"
Muharrem İnce olumlu bir başlangıç yaptı, rakiplerinden randevu isteyip görüşeceğini söyledi. Konuştuğumuzda Temel Karamollaoğlu ile görüşmeden yeni çıkmıştı.“Akşener ve Erdoğan’dan randevu talep ettim. Demirtaş’la görüşmek için Adalet Bakanlığı’na başvuruda bulundum. Kabul ederlerse gideceğim, görüşeceğim. Başarılar dileyeceğim” dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Külliye’de görüşüp görüşmeyeceğini sorduğumda, “Hiçbir ön şartım yok. Sayın Cumhurbaşkanı nerede kabul ederse orada görüşeceğim. Ben parti rozetini çıkardım Türk bayrağı rozetini taktım” dedi. “Devlet işlerinde küslük olmaz” diye ekledi."

Abdülkadir Selvi'nin yazısının tamamı