BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

İnce'den Akar'a kurşun gibi sözler

CHP'nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar'ın siyaset yapmakla suçlayarak seçilmesi halinde bu isimle çalışmayı düşünmediğini söyledi.

Abone ol

CHP'nin Cumhurbaşkanı Muharrem İnce, Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar'a sert çıktı. Siyasetin din, eğitim ve orduya kadar girdiğini ileri süren İnce, Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar'ın siyasete müdahale ettiğini iddia etti. İşte İnce'Nin o sert sözleri;

CHP’nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, “Liderler FOX’ta” programında dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar’ın 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ü ziyaret etmesine sert tepki gösteren İnce, “Ülkeyi, siyasallaşmış bir din, eğitim, siyasallaşmış bir ordu ve siyasallaşmış bir ekonomi yönetiyor. Ordu da öyle ne işi var Genelkurmay başkanının Abdullah Gül’ün evinin bahçesinde. Kimsin sen, nesin? Ne zannediyorsun kendini. Sök apoletlerini tak kravatını, çık karşımıza. Türkiye’nin durumunu düşünebiliyor musunuz? Her şey siyasallaşmış durumda” dedi.

“O YAPIDAKİ İNSANLARLA ÇALIŞMAM”

İnce’nin bu sözlerinin ardından Fatih Portakal’ın “Seçilmeniz durumunda sizin Genelkurmay’la ilişkiniz nasıl olacak? sorusuna da İnce, “Geçici süreli çalışırım. O yapıdaki insanlarla çalışmam mümkün değil benim” ifadelerini kullandı.