BIST 8.924
DOLAR 32,31
EURO 35,07
ALTIN 2.279,21

İnadına mini etek!

Soner Yalçın Halk Tv'de bir programda Cumhuriyet değerlerine ve Atatürk'e nasıl sahip çıkılacağını anlatıyor.

Soner Yalçın, Halk Tv'de bir programda Cumhuriyet değerlerine ve Atatürk'e nasıl sahip çıkılacağını anlatıyor.

Diyor ki;

(Papyonunu göstererek) Ben bunu Cumhuriyet değeri diye takıyorum. Mustafa Kemal'in emaneti papyon, Mustafa Kemal de takardı... Cumhuriyet kadınısınız, Cumhuriyet erkeğisiniz. Devrimci olmak budur. İnadına mini etek giyeceksiniz, inadına dekolte giyeceksiniz."

Uğur Dündar da ekliyor olanca coşkusuyla "Ve inadına kızlı erkekli oturacaksınız".

İtiraf edeyim izlerken sesli güldüm.

Yıl oldu 2015 ama bu kafalar saplandığı şekilcilik çamurunun içinde patinaj yapmaktan bıkmadı. Bıkmadığı gibi büyük de bir haz alıyor.

Soner Yalçın içindeki devrimciyi durduramıyor konuşurken ve bir sonraki aşamayı da telkin ediyor devrimci olmak isteyenlere: "Çok bir şey istemiyoruz, gidip komşunu ikna edeceksin, Bandırma vapuruna bin demiyoruz".

Bunlar "ikna etmeyi" pek severler, onu biliyoruz da "mini etek" biraz sıkıntı aga.

Kadına, "Bandırma vapuruna bin" desen, belki daha kolay olacak işi.

Komşusu tarafından ikna odasına alınmış Ayşe Hanım, bir hışımla dolabındaki bütün eteklerin boyunu kısalttı diyelim. Ertesi gün, bi gayret ikna edilmiş diğer komşularla birlikte Emel Hanım'ı iknaya giderken yolda kıskanç kocasına rastlasa ne diyecek?

Bunu tahmin etmek zor değil.

Tabi ki de " Hayatım, Mustafa Kemal'in askerleriyiz" diyecek. "O kadar askerlik yaptım böyle askerlik görmedim" diye düşünen Hasan Amca'ya bu söker mi? Sökmez.

Sonra seyreyle gümbürtüyü.

Hayır bi de niye papyon, niye mini etek?

Adama sormazlar mı: "Ula bu şapka size ne etti?"

Mustafa Kemal de takardı diyerek devrimciliğini papyonunla süslemişsin ama adam "şapka devrimi" diye devrim yapmış yahu. Niye sahip çıkmıyorsun?

Yıllardır Atatürkçüler'in şapkaya karşı bu boşvermişliği, bu adam sendeciliği gözümden kaçmıyor.

İnadına mini etek devrimi yapmaya kalkana kadar, halihazırda var olan şapka devrimine bu kadar sahip çıksaydınız belki de AK Parti hükümetine mahkum olmayacaktınız.

Olamaz mı?

Denemeden bilemezsiniz:)

Sen de amma goygoy yaptın diyebilirsiniz. (ki ben diyorum içimden)

Ama ne yapalım yani?

Devrimden tek anladığı kadınların kıyafetleri üzerinden dayatma yapmak olan,

Yıllar önce ikna odalarıyla başörtülü kızların başörtüsünü açmak için yaptığı zorbalık tutmayınca, şimdi Cumhuriyetçi kadınların etek boyuyla devrimcilik oynayan,

12 yıllık iktidarının ardından önce Cumhurbaşkanı olan şimdi de ülkeye Başkanlık sistemi getirmeye hazırlanan Erdoğan'ı; sırf inat olsun diye papyonla, mini etekle alt edeceğine inanan bu zihniyeti ciddiye mi alalım?

Yalnız, başörtülü kadınları sürekli; başörtülerinin siyaset malzemesi yapılmasına sessiz kalmakla suçlayan Cumhuriyet kadınlarını, mini eteklerinin siyaset malzemesi yapılmasına karşı çıkarken görürsem, işte bunu ciddiye alırım.

Cumhuriyet HALK Partisi

Dün akşam haberlerde Kemal Kılıçdaroğlu'nun kamyoncularla olan diyaloğuna denk geldim. Kamyonculardan biri Kılıçdaroğlu'na önce "Siyaset nedir?" diye sordu sonra da kendi cevapladı: "Siyaset yalandır".

Kılıçdaroğlu kamyoncuların dertlerini dinlerken hayretler içinde kaldı. "Valla ben bunları ilk kez duyuyorum" diyerek de hayretini açık etti.

İşte bu da Cumhuriyet HALK Partisi'nin lideri...

Kamyoncu doğru mu diyor ne?