BIST 9.693
DOLAR 32,59
EURO 34,81
ALTIN 2.512,01
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Arınç'tan HDP heyetine uyarı gibi sözler

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, İstanbul'da çözüm sürecine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Abone ol

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Abdullah Öcalan'a sekreterya kurulacağı yönündeki iddiaları değerlendirdi, HDP heyetinde değişiklik olabileceği sinyalini verdi.

"İmralı'ya gidecek kişilerle sekreterya ayrı şeydir" diyen Arınç, Pervin Buldan'a "Buldan ve bazı isimlerin sanırım sekreterya konusunda kendilerini görevlendirmiş kabul ettiklerini anlıyoruz. Böyle bir şey yok. Bundan sonra gidecekler arasında yer almayabilirler, devam ederler ya da farklı kişiler gidebilir" diye konuştu. 

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, İstanbul'da gazetecilerin çözüm sürecine ilişkin sorularını yanıtladı:

Arınç'ın açıklamalarının satırbaşları şöyle:

ÖCALAN'A SEKRETERYA

"Oraya giden kişilerin Adalet Bakanlığı tarafından görevlendirildiğini biliyoruz. Yakınları için izne ihtiyaç yok. Oraya gitmek isteyenler dilekçe veriyor, bakanlık değerlendiriyor. Bundan sonra gidecek kişiler değişebilir, profil değişebilir. Bu gidecek kişilerle sekreterya ayrı şeyler. Sekretarya ile biz çalışma arkadaşlarımızı anlıyoruz. Bu bugünkü bakanlıktaki çalışma arkadaşlarımızdan farklı bir şey. Adadaki koşullar farklı. Buldan ve bazı isimlerin sanırım sekreterya konusunda kendilerini görevlendirmiş kabul ettiklerini anlıyoruz. Böyle bir şey yok. Bundan sonra gidecekler arasında yer almayabilirler, devam ederler ya da farklı kişiler gidebilir.

Hükümetimiz yanlış anlamayı sonlandırmak için Başbakanımız kesin bir çizgiyi belirtmiştir. Çözül süreci ayrıdır, kamu düzeni ayrı bir konudur. Hayır ikisi ayrıdır. Çözüm süreci siyasi bir süreçtir.

PYD'YE YARDIM

Arınç, 'PYD terörist bir örgüt mü? PYD'ye yardım için ne diyeceksiniz?' sorusuna ise şu yanıtı verdi: 

"Meclis Başkanlığı yaptım, iç tüzükte istişare amaçlı soru sorulamaz deniyor. İlla bir cevap istiyorsanız, dünkü konuşmamda bulabilirsiniz."