BIST 9.080
DOLAR 32,37
EURO 34,96
ALTIN 2.325,45
HABER /  GÜNCEL

İmralı tutanakları Milliyet'in sabotajı mı?

İmralı tutanaklarını yayınlayan Milliyet'in haberciliği de tartışma konusu. Milliyet süreci sabote mi etti?

Abone ol

GAZETECİLER.COM - Milliyet yazarı Fikret Bila, Şirin Payzın'ın modere ettiği 360 Derece'de Miliyet'in İmralı Zabıtları bombasıyla başlayan tartışmaları yorumladı.

İmralı görüşmelerinin içeriğini deşifre eden gizli tutanakların Milliyet'te sürmanşetten yayınlanması, süreci yeni bir viraja soktu. Haberin zamanlaması ve içeriğinin "sabotaj" niteliğini taşıdığı yorumları kulislerde dolaşmaya başlarken, Milliyet'in kıdemli ismi Fikret Bila iddialara canlı yayında yanıt verdi.

BU HABER BİR GAZETECİLİK BAŞARISIDIR

Namık Durukan imzaslıyla yayınlanan haberin bir gazetecilik başarısı olduğunu söyleyen Bila haber kaynağı ile ilgili tartışmalar için ise "Her gazetecinin kendi kaynakları vardır." dedi.

"KİM, NİYE YAYINLATTI SORULARI ABESLE İŞTİGALEDİR"

"Bütün gazeteler ve gazeteciler İmralı görüşmeleri başladığından bu yana acaba orada ne konuşuluyor sorusuna yanıt arıyor. Biz bir gazetecilik başarısı göstererek, orada konuşulanları kamuoyuna duyurduk. Bu anlamda Namık Durukan'ın yaptığı başarılı bir gazeteciliktir, hatta ödüllendirilmesi gereken bir gazetecilik başarısıdır. Kim yayınlattı niye yayınlattı gibi sorular abesle iştigaldir. Gazeteci bir haberi yayınlamak için alır zaten. Alıp evdesaklayacak, turşusunu kuracak değildir. Böyle bir bigliye hani gazeteci ulaşmak istemezdi, ulaşıp dayayınlamak istemezdi?"
0.20130228153052.jpg
MİLLİYET'İN KAYNAKLARI ÇOK GENİŞTİR

"Milliyet bir ekoldur, evrensel ilkelerle çalışır, kurumsal bir yaoıya sahiptir. Milliyet Gazetesi'nde çalışan gazetecilerin kaynakları çok geniştir. Bu haber bir gazetecilik başarısıdır. Biz tarihi yapmıyoruz, sadece gerçekleri yazıyoruz." diyerek iddiaları reddeden Bila, BDP'nin notların devlet tarafından sızdırıldığı iddialarını da sert bir dille yalanladı.

MİLLİYET'İN HABERİ SÜRECE ZARAR VERDİ Mİ?

Fikret Bila gazetesinin haberinin sabotaj olduğu yönündeki yorumları red ederken Milliyet'in pozisyonunu savundu. "Haberler gerçekleri değiştirmez sadece kamuoyuna yansıtır." diyen Bila "sorun çözülmek isteniyor ve bu süreç inişli çıkışlı, dalgalı olacaktır" diye devam etti. b vurgusu yapan Bila "bir haberle bir gelişmeyle süreç olumlu ya da olmusuz bir sonuca varmaz, bunlara hazırlıklı olmalıyız. Eğer bir haberle çözülecek bir sorun olsaydı 30 yıldır bunları yaşamazdık" dedi.