BIST 9.534
DOLAR 32,48
EURO 34,55
ALTIN 2.475,36
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

İmralı tutanakları bağlayıcı değil

Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, İmralı tutanaklarına ilişkin açıklama yaptı.

Abone ol

Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik , BDP heyeti nin ' İmralı ziyaretiyle ilgili tutanakların devlet açısından bir bağlayıcılığı olmadığını' söyledi.

İmralı'da devletin vasfı üzerinden bir pazarlığın yürütülmediğini söyleyen Çelik, "Tutanakların devlet açısından bir bağlayıcılığı yoktur" dedi.

Almanya'nın başkenti Berlin'de bulunan Çelik, Avrupalı Türk Demokratlar Birliği'ni ziyareti sırasında yaptığı konuşmada şunları söyledi:

"( İmralı tutanakları ) Şunu kesinlikle bilmeniz gerekir ki, devletin vasfı üzerine bir pazarlık yürütülüyor değildir. Ya da milletin niteliği üzerine bir pazarlık değildir.

Bugün bahsedilen, gazetede yayınlanan belgeler, tutanak denilen belgeler, İmralı ile BDP milletvekilleri arasındaki konuşmanın birileri tarafından sızdırılmış halidir. Bu açıdan da devlet açısından hiçbir bağlayıcılığı yoktur.

Devlet açısından hiçbir resmi niteliği yoktur. Devlet tarafından kabul gören hiçbir yanı yoktur. Dolayısıyla bu bir resmi belgeymiş ve bunun üzerinden pazarlık yürütülüyormuş gibisinden, muhalefet partileri tarafından yapılan istismarı Türkiye'de çözüm süreci dediğimiz sürece zarar vermekten başka bir anlamı olmaz."

0.20130228153052.jpg

'ÇÖZÜMÜN İKİ AYAĞI VAR'

Çözüm sürecinin iki ayağının olduğunu söyleyen bakan, "Birincisi Türkiye topraklari içerisindeki terör eylemi gerçekleştiren silahlı unsurların yurt dışına çıkarılması. Diğeri ise demokratik ve ekonomik yaşamın güçlendirilmesi gibi tedbirler ile sosyal barışın daha da kuvvetlendirilmesidir" ifadelerini kullandı.