BIST 9.717
DOLAR 32,48
EURO 34,94
ALTIN 2.436,67
HABER /  DÜNYA

İmralı ile müzakereye şartlı destek!

İnternethaber'in okurlarına sorduğu, 'İmralı ile görüşmelere devam edilmeli mi?' sorusuna katılım rekor düzeyde oldu. Peki çıkan sonuç ne?

Abone ol

İnternethaber'in dün okurlarına, "Sizce Öcalan ile müzakere yapılmalı mı?" sorusuyla başlattığı büyük tartışmaya katılım rekor düzeyde oldu.

İnternethaber'in yorum sayfaları üzerinden dün "Öcalan" ve "Müzakere" etiketi ile oluşturulan haberlere binlerce yorum yağdı. Özellikle tartışma platformunda yer alan, "Müzakere yapılmalı mı?" sorusuna katılım beklenenin çok üstünde gerçekleşti. 12 saatte 1200'e yakın kişi bu iletinin altına yorum bıraktı.

Facebook ve twitter'dan da sürdürülen tartışmaya katılanların sayısı binleri buldu.

"Erdoğan'a göre terörün bitmesi ve barışın bu topraklara gelmesi için bu çalışmaları yapmak şart.

Peki siz bu konuda ne düşünüyorsunuz?

-Sizce Abdullah Öcalan ve MİT arasında yapılan görüşmeler terörün bitmesine yardımcı olur mu?

- Türkiye Cumhuriyeti Devleti, hapisteki örgüt lideriyle bu görüşmeleri yapmalı mı?

- Bu görüşmeler ülkeyi PKK ve BDP'nin istediği şekilde bir bölünmeye götürür mü?

- Terörün bitmesi için sizin farklı çözüm önerileriniz var mı?"

şeklindeki sorulara toplumun farklı kesimlerinden farklı tepkiler geldi. Yorumcuların büyük bölümü "Barış gelecekse görüşülmesi gerekiyor" fikrinde birleşirken, barışa giden yolda oluşabilecek aksilikler konusundaki endişelerini de ilk kez dillendirdi.

Yorumculara göre denenmemiş tüm yollar denenmeli ancak, PKK bu süreci sabote edebilir. Bunun için de çok dikkatli olunmalı. Yorumcuların bir diğer endişesi ise, görüşmelerin kapalı kapılar ardında ve bilgi verilmeden yapılması.

Öcalan ile yapılan pazarlıkların hangi ana başlıklar altında yürütüldüğünü bilmek isteyen yorumcular, hükümetin bu konuda toplumu sürekli bilgilendirmesinin sürece daha fazla katkı sağlayacağı görüşünde.

Bakın 1200'e yakın yorumun geldiği o haberde yorumcular endişelerini nasıl dile getiriyor.

Yorumları görmek için fotoğrafın üzerine tıklayın...

imralimuzakere.jpg