BIST 9.724
DOLAR 32,53
EURO 34,95
ALTIN 2.431,31
HABER /  POLİTİKA  /  HDP

İmralı heyetinin görev dağılımı nasıl olacak?

5 kişilik genişletilmiş HDP heyetinin, 30 Kasım Pazar günü İmralı Adası'nda yapacakları görüşmenin ayrıntıları ve görev dağılımı netleşmeye başladı.

Abone ol

İNTERNETHABER- Heyette yer alan HDP Grup Başkanvekilleri Pervin Buldan, İdris Baluken ile HDP İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder bu Pazar günü İmralı Adası’na gidecek.

Heyete eklenen diğer iki ismin daha önce HDP tarafından hükümete önerilen ve hükümet tarafından isimleri kabul edilen DTK Eşbaşkanı Hatip Dicle ve Demokratik Özgür Kadın Hareketi’nden (DÖKH) Ceylan Bağrıyanık olacağı kesinleşti.

GÖREV DAĞILIMI NASIL OLACAK?

HDP ve hükümet kaynaklarından edinilen bilgiye göre, yeni heyette yer alan isimlerden DTK Eşbaşkanı Hatip Dicle İmralı ve hükümet arasında yakın bir temas kurulması görevini üstlenecek. Dicle'nin her iki tarafa da yakın olduğu ve bu göreve en uygun kişi olduğu için, temasta etkili olabileceği gelen kulis bilgileri arasında. Demokratik Özgür Kadın Hareketi’nden (DÖKH) Ceylan Bağrıyanık ise İmralı ve kamuoyu arasındaki en büyük desteklerden biri olacak, Bağrıyanık, Öcalan'ın mesajlarının kamuoyuna anlatılmasına öncülük edecek.