BIST 9.693
DOLAR 32,59
EURO 34,78
ALTIN 2.506,37
HABER /  POLİTİKA  /  HDP

İmralı heyetine iki yeni isim

HDP heyeti, İmralı'ya gidecekler arasına iki flaş isim önerdi. İşte HDP heyetine katılacak iki yeni isim...

Abone ol

HDP'li Sırrı Süreyya Önder'in 'İmralı heyetinin değişmeyeceği' yönündeki açıklamalarının ardından HDP heyeti, Adalet Bakanlığı'ndan çıkacak izne göre en geç 22-23 Kasım tarihlerinde İmralı'ya gidecekler arasına iki yeni isim önerdi.

Çözüm Kurulu ile HDP heyeti arasındaki görüşmenin ardından, sürecin kaldığı yerden devamı konusunda uzlaşı sağlanmıştı. HDP Grup Başkanvekili Pervin Buldan, "Barış iradesinin arkasındayız" demişti.

imrali-heyeti.jpg 

"İMRALI HEYETİ DEĞİŞMİYOR" DENMİŞTİ AMA...

Hükümet kanadı, kamu düzenini bozan eylemlere hiçbir şekilde müsamaha göstermeyeceğini yinelerken, HDP'nin de bu konuya hassasiyet göstermesi istenmişti. Fakat HDP heyetinden iki yeni isim önerildi.

İKİ YENİ İSİM!

Akşam'ın haberine göre, Hükümetin, Abdullah Öcalan için talep edilen sekretarya konusunda hassasiyet belirtmesi üzerine HDP, bu konuda yeni bir formülü öne çıkarmaya hazırlanıyor. Buna göre sekretarya yerine İmralı heyetine 2 yeni isim eklenecek.  

İMRALI HEYETİ ARTIK 5 KİŞİ OLACAK!

Bu öneriye göre, Pervin Buldan, İdris Baluken ve Sırrı Süreyya Önder’den oluşan İmralı heyeti, bundan böyle beş kişiden oluşacak. Peki o iki HDP'li yeni isim kim?

DİCLE VE BAĞRIYANIK...

Bu isimlerin Demokratik Toplum Kongresi Eşbaşkanı Hatip Dicle ve Demokratik Özgür Kadın Hareketi temsilcisi Ceylan Bağrıyanık olacağı belirtiliyor. Heyette yer alacak isimler arasında gösterilen Hatip Dicle 6-8 Eylül olaylarını eleştirmiş yapılanların çok yanlış olduğunu söylemişti.