BIST 9.463
DOLAR 32,60
EURO 34,81
ALTIN 2.495,92
HABER /  GÜNCEL

İmha edilen askeri belge Nazlı Ilıcak'ta çıktı

Gülen cemaatinin 'Tahşiyecilerle ilgili Genelkurmay raporu' dediği belge, bilgilendirme yazısı çıktı. İmha edildiği öne sürülen askeri belgenin Nazlı Ilıcak'ta olduğu iddia edildi.

Abone ol

Gülen cemaatinin "Tahşiyecilerle ilgili Genelkurmay raporu" dediği belgenin, MİT'in 2009'da Genelkurmay'a gönderdiği bilgilendirme yazısı olduğu iddia edildi.

Genelkurmay Başkanlığı'nca İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderilen yazıda, Nazlı Ilıcak tarafından 2 Ocak'ta yazılan belgenin imha edilmiş bir belge olduğu ve nasıl sızdığı konusunda soruşturma yürütüldüğü kaydedildi.

İLK DURUŞMADA GERGİN ANLAR

İstanbul'da Paralel Yapı'ya yönelik ilk dava olan Tahşiyecilere kumpas davasında dün 2'nci duruşma yapıldı. Terör ve örgütlü suçlara bakan İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi'nde Salı günü yapılan ilk duruşma gergin başlamış, Gülen cemaatindeki kişiler savunma yapmaktan kaçınmıştı. Sanık avukatları, yargılamanın durdurulmasını talep etmiş, mahkeme ise reddetmişti.

AVUKATLARDAN 'REDDİ HAKİM' TALEBİ

Sabah'ın haberine göre, Bunun üzerine avukatlar "reddi hâkim" talebinde bulunmuştu. İki günlük aranın ardından dün devam edilen davada, avukatlar reddi hâkim taleplerini mahkeme heyetine sundu. Genelkurmay'ın Tahşiyecilerle ilgili yazısı da dava dosyasına girdi. 2 sayfalık yazıda, MİT Müsteşarlığı'ndan kendilerine 5 Mart 2009 tarihli "Tahşiye Grubu Nurculuk" konulu bir yazı geldiği belirtildi. Bu yazının 13 Mart 2009'da Genelkurmay İstihbarat Başkanı İsmail Hakkı Pekin imzası ile Kara Kuvvetleri Komutanlığı'na gönderildiği, daha sonra da Hava ve Deniz Kuvvetleri ile Jandarma Genel Komutanlığı'na iletildiği belirtildi.