BIST 9.052
DOLAR 32,32
EURO 35,14
ALTIN 2.296,28
HABER /  EKONOMİ

IMF'nin raporu Avrupa'yı korkuttu

Uluslararası Para Fonu'nun (IMF) İspanya bankalarıyla ilgili yayınladığı rapor, Euro Bölgesi'ni alarma geçirdi.

Abone ol

IMF, İspanyol bankalarının kurtarılması için acil 40 milyar Euro'ya ihtiyaç olduğunu açıkladı.

ntvmsnbc sitesinde yer alan habere göre Uluslararası Para Fonu'nun (IMF) yayınladığı raporda İspanya'daki bankaları kurtarmak için acil 40 milyar Euro'ya ihtiyaç duyulduğunu açıklamasının ardından Euro Bölgesi maliye bakanları, durumu görüşmek için bugün öğle saatlerinde telekonferans yöntemiyle buluşmaya karar verdi.

İspanya ise, Euro Bölgesi'nin kurtarma paketi şemsiyesi altına girmemek için direniyor. Euro Bölgesi maliye bakanlarının telekonferens zirvesi öncesi açıklama yapan Almanya Merkez Bankası Başkanı Jens Weidmann, İspanya'ya çağrıda bulunarak, bankacılık sistemini kurtarmak için biran önce "kurtarma paketi" şemsiyesi altına girmesini istedi.

IMF'nin raporunda İspanya'nın bankacılık sisteminin istikrara kavuşması için ise 80 milyar Euro'lik ek bir paraya ihtiyaç duyulduğu belirtildi.

Ekonomi uzmanları ise, "İspanya hükümetinin bu hafta sonu Euro Bölgesi'nin kurtarma paketi şemsiyesi altına girmek istediklerini açıklayabileceklerini" iddia etti.

MOODY'S'DEN TÜM TÜM ÜLKELERE UYARI
Euro Bölgesi'ndeki mali kriz nedeniyle Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's, Euro Bölgesi ülkelerininin kredi notunu düşürebileceğini açıkladı. İspanyol bankalarının kredi sorununun çözülmemesi halinde Almanya, Avusturya, Fransa, Finlandiya, Lüksemburg ve Hollanda'nın "AAA" olan kredi notlarını kaybedebilecekleri belirtiliyor.