BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  GÜNCEL

IMF eski Başkanı'nı koltuktan eden taciz

IMF eski Başkanı Kahn’ın otelde oda görevlisine taciz olayının benzeri Kadıköy’de yaşandı

Abone ol

İstanbul Kadıköy’de bulunan 5 yıldızlı bir otelde kat görevlisi olan A.S. geçtiğimiz Eylül ayında yaşadığını iddia ettiği olayı şöyle anlattı: “Görevli olduğun kattaki odaları temizliyordum. Odalardan birinin kapısını çaldım, ses gelmeyince içeri girdim.

Tam yatağı yaparken biri arkadan gelip göğüslerimi sıktı, boynumu yaladı. Bağırarak elinden kurtuldum. Hemen otel yetkililerine başvurdum. Bana o müşterinin özel biri olduğunu söylediler ve o kişinin otelden ayrılmasına müsaade ettiler. Sonra da bana ‘Otellerde böyle şeyler olur, abartma’ dediler. Ancak ben durumu polise bildirdim.

BAKANLIKTA GÖREVLİ

Vatan'ın haberine göre; şikayet üzerine Ulaştırma Bakanlığı’nda görev yaptığı öğrenilen iki çocuk babası mühendis G.T.’nin ifadesine başvuruldu. G.T. kat görevlisinin kendisinden para sızdırmak istediğini öne sürdü. Bunun üzerine savcılık olayın yaşandığı kattaki güvenlik kamera kayıtlarını istedi. Kayıtların izlenmesi sonucunda mahkeme heyeti olay sonrası koridorda hareketliliğinin izlendiğini belirterek, G.T hakkında yakalama kararı çıkarılmasına karar verdi. Hakim, sanığın yakalanmasının ardından hemen serbest bırakılmamasını, ifadesinin alınmasının ardından savcılık kanalıyla fotoğraflarının da çekilip mahkemeye gönderilmesini istedi.

UÇAKTAN İNDİRİLMİŞTİ

IMF Başkanlığı görevini yürüttüğü sırada New York’ta kaldığı ve geceliği 3 bin dolar olan otelde, oda görevlisi Diallo’ya cinsel saldırıda bulunmakla suçlanmış ve Fransa’ya gitmek üzereyken uçaktan indirilmişti.