BIST 9.525
DOLAR 32,52
EURO 34,74
ALTIN 2.489,14
HABER /  GÜNCEL

İmar Barışı uyanıklığında son nokta

'İmar Barışı istismarı’ devam ediyor. Tarihi dokusu ile bilinen Kapadokya’da başlanan suiistimal şimdi ise Konya’da ortaya çıktı. Arazinin sadece caddeye bakan tarafında duvar ören vatandaşın uyanıklığı kısa sürdü.

Abone ol

Mevzuata aykırı yapılan kayıt altına alınması için getirilen İmar Barışı başvurular devam ediyor. 31 Aralık’ta son bulacak İmar Barışı için şu ana kadar  8 milyon 600 bini aşkın kişi kayıt yaptırdı. Ancak devletin vatandaşa getirdiği bu barış bazı vatandaşlar tarafından suistimal ediliyor. İlk olarak Kapadokya’da ortaya çıkan işgüzarlık şimdi ise Konya’da çıktı.

KONYA'nın Meram ilçesi Kızılören mahallesinde bir vatandaşın imar barışından yararlanmak için başvurduğu yol insanı hayrete düşürdü. SÖZCÜ’nün haberine göre bir vatandaş arazisinin sadece caddeye bakan yönüne duvar ördü ve alanı mesken için tescilletmek istedi. Vatandaşın, ördüğü tek parça duvarda pencereleri de yapmayı ihmal etmemesi ise dikkat çekti.

DENETİMDE FARK EDİLDİ
İmar Barışı'nda denetimlerini sürdüren Meram Belediyesi’nin ise pencereleri olan ve tek bir duvar ile tescillenmesi istenilen arsa için mülk sahibine, 2 bin 800 TL para cezası verdiği öğrenildi. Benzer olaylara şahit olan belediye yetkililerinin denetimlerini sıklaştırdığı bildirildi. İmar Barışı'nı kaç kişinin istismar ettiği ve ne kadarının tespit edilebildiği ise bilinmiyor.