BIST 9.717
DOLAR 32,48
EURO 34,95
ALTIN 2.436,34
HABER /  DÜNYA

İmam, ilk görev yerine cami yaptırdı

Nevşehir’in Acıgöl ilçesine bağlı Yuva köyünde ilk imamlık görevini yapan 54 yaşındaki Celal Battal, köye Hacı Celal Battal adıyla bir cami ...

Abone ol

Nevşehir’in Acıgöl ilçesine bağlı Yuva köyünde ilk imamlık görevini yapan 54 yaşındaki Celal Battal, köye Hacı Celal Battal adıyla bir cami yaptırdı.
Nevşehir’in Acıgöl ilçesine bağlı Yuva köyünde 1974 ile 1982 yılları arasında imamlık görevinde bulunan 54 yaşındaki Celal Battal, ilk görev yaptığı köye cami yaptırdı. Celal Battal tarafından Yuva köyüne yaptırılan cami açılışına Nevşehir Valisi Mehmet Ceylan, Nevşehir AK Parti Milletvekili Ebubekir Gizligider, Nevşehir İl Emniyet Müdürü Mehmet Yüksel, Acıgöl ve Tatlarin Belediye Başkanlarının yanı sıra köy halkı katıldı. Kendi yaptırmış olduğu cami de ilk Kuran-ı Kerim Tilavetini de okuyan Celal Battal yaptığı açıklamada, “Burada ilk görev yerim olan kendi köyüme bir cami yaptırmak hep içimde vardı. Sonunda camiyi yaptırmak nasip oldu. Bundan dolayı son derece mutluyum” dedi.
Yaşantısından bahseden Battal, ‘’Yuva köyünde doğdum ve Nevşehir’de 5 yıl öğrencilik hayatımdan sonra Yuva köyünde bu gördüğünüz Kemer Camiine imam olarak atandım. 1974 yılında imam oldum. 1982 yılında ise bazı nedenlerden dolayı imamlık görevimden istifa etmek zorunda kaldım. Daha sonra İstanbul’da iş hayatına atıldım. Sanayici oldum ama gönlümün ucunda hep bir eziklik vardı. İmamlığın bir ezikliği vardı. Burada 8 yıl görev yaptım. Daha sonra bir karar verdim. Cenabı Teala bunu bana nasip etti” şeklinde konuştu.
Yuva Köyünde ilk kılınan Cuma namazından sonra ise cami açılışına katılan misafirlere çeşitli ikramlarda bulunuldu.