BIST 9.645
DOLAR 32,56
EURO 34,69
ALTIN 2.416,63
HABER /  GÜNCEL

İmam HDP'ye saydırınca cemaat camiyi terketti!

Diyarbakır Bağlar'da Zümrüt Kent Camii imamı karikatür üzerinden HDP'yi eleştirince Cemaat'in bir bölümü imama tepki göstererek camiyi terk etti.

Abone ol

HDP'li Yenişehir Belediyesi tarafından billboardlara asılan ve Hz. Muhammed’e hakaret içerdiği iddiasıyla tartışma yaratan karikatür gerilimi camilere sıçradı.

Geçen Cuma günü namaz öncesi verilen hutbede Diyarbakır Bağlar'da Zümrüt Kent Camii imamı karikatür üzerinden HDP'yi eleştirince Cemaat'in önemli bir bölümü imama tepki göstererek camiyi terk etti.

Görüntüler Hüdapar'a yakın İlke Haber Ajansı tarafından yayınlandı.

İMAM HDP'YE SAYDIRINCA CEMAAT AYAĞA KALKTI

Cami imamı hutbesinde Diyarbakır'da asılan karikatürleri vurgulayıp HDP'yi hedef alınca camide tansiyon yükseldi. “Namaz kılmayan, oruç tutmayan hatta içki içenler bile Peygamberine dil uzattırmazdı. Peki, bugün aynı şeyleri söyleyebiliyor muyuz? bize ne oldu” diyen imam, “Bugün maalesef eski hassasiyetleri göremiyoruz. 10 yıl önce Danimarka’da yayınlanan ve Peygamberimize hakaret içeren bir karikatür vardı." ifadelerini kullandı. 

"HUTBENİ SİYASETE ALET ETTİĞİN İÇİN ARKANDA NAMAZ KILMIYORUM"

Bunun üzerine Cemaat'in içinden bir kişi ayağa kalkarak “bu seçim arifesinde hiç bir siyasi parti kendi bindiği ağacı kesmez. O karikatür bir komplodur. Hutbeni siyasete alet ettiğin için ben senin arkanda namaz kılmıyorum" dedi ve camiyi terketti. Bunun üzerine cemaatin önemli bir bölümü imamın arkasında namaz kılmayı reddederek camiden ayrıldı..