BIST 9.080
DOLAR 32,32
EURO 35,06
ALTIN 2.309,79
HABER /  POLİTİKA

Erdoğan İmam Hatipliler'i böyle savundu

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İmam Hatip Lisesi mezunu olmayı hayatı boyunca büyük bir gurur vesilesi olarak yüreğinde taşıdığını belirtti.

Abone ol

Geçmişte İmam-Hatipliler'le ilgili 'gerici', 'ölü yıkaycısı' sıfatların kullanıldığına dikkat çeken Başbakan Erdoğan, kendisinin İmam-Hatip kökenli olmasından gurur duyduğunu söyledi...

Erdoğan, İmam Hatip Liseleri Mezunları ve Mensupları Derneğince (ÖNDER) Beyoğlu Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde düzenlenen 6. İmam-Hatipliler Kurultayı’ndayaptığı konuşmada, İmam Hatip liselerinin kuruluşuna katkı veren, bütün varlığını bu yönde feda eden başta dönemin Başbakanı Adnan Menderes olmak üzere tüm emekverenleri rahmet ve şükranla yad ettiklerini söyledi.

"İmam Hatip Lisesi mezunu olmayı hayatım boyunca büyük bir gurur vesilesi olarak yüreğimde taşıdım" diyen Erdoğan, çocuklarının tamamının da İmam Hatip Lisesi mezunu olmasından iftihar ettiğini dile getirdi.

Erdoğan şöyle konuştu:

İmam Hatip Lisesinin sıralarında okuduğumuz anlarda da sonrasında da her türlü aşağılamaya, hakarete, baskıya, engellemeye maruz kaldık. Aralarda öyle
hocalarımız çıktı ki içeride, dışarıda, bize ’cenaze yıkayıcısı’ dediler, bize ’taşralı’ dediler, ’köylü’ dediler, zenci dediler; bize ’siz doktor olamazsınız,
mühendis olamazsınız, kaymakam, vali, siyasetçi olamazsınız’ dediler; bize ’muhtar bile olamazsınız’ dediler. Allah’ın izniyle millete güvendik, ülkeye inandık, umutsuzluğu yanımıza yaklaştırmadık, yılgınlığa kapılmadık ve her kademede milletin teveccühüne mazhar olduk."

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Yoksulluğa pes etmedik, dışlanmışlığa ’eyvallah’ demedik, aşağılayanlara prim vermedik; biz ’Anadoluyuz’ dedik, biz ’Trakyayız’ dedik, biz ’Türkiye’yiz’ dedik ve işte bugünlere ulaştık" dedi.

Erdoğan, İstanbul İmam Hatip Lisesinde okurken yatılı bölüm koğuşlarında, ranzaların arasında sessiz sessiz ağlayan arkadaşlarını gördüğünü, aylarca ailesinden harçlık alamayan, bir dilim ekmekle akşama kadar ayakta durmaya çalışan arkadaşlarının var olduğunu söyledi.

Bir tek evini, bir tek arsasını, İmam Hatip yapılması için bağışlayanları gördüklerini de dile getiren Erdoğan, "Yoksulluğa pes etmedik, dışlanmışlığa ’eyvallah’ demedik, aşağılayanlara prim vermedik; biz ’Anadoluyuz’ dedik, biz ’Trakyayız’ dedik, biz ’Türkiye’yiz’ dedik ve işte bugünlere ulaştık" dedi.

İmam hatip liselerine ilişkin anektodlardan "bir okulun bahçesinde oynayan imam hatip liselilerin bahçenin kenarındaki elma ağaçlarındaki meyvelere dokunmadıklarını" anlatan Erdoğan, şöyle devam etti:

"İşte İmam Hatip ruhu budur, işte İmam Hatip terbiyesi budur. Biz, bu aziz milletin yüreğinden koparıp verdiği, dişinden tırnağından artırdığı, aydınlık bir nesil umuduyla kendisi yemeyip bize gönderdiği infaklarla bugünlere ulaştık. Ben, bütün bu camianın, emanetin ne demek olduğunu çok iyi idrak ettiğini biliyorum. Bütün bu camianın, harama el uzatmaktan, milletin emanetine göz dikmekten nasıl sakındığını çok iyi biliyorum. İmam Hatip camiasının, yetimin hakkını korumakta, milletin tek kuruşunu kılı kırk yaran bir hassasiyetle muhafaza etmekte ne denli hassas olduğunu çok iyi biliyorum.