BIST 9.530
DOLAR 32,52
EURO 34,83
ALTIN 2.475,11
HABER /  GÜNCEL

İmam babanın yürek yakan dramı!

Giresun'da hayatını kaybeden Acil Top Teknisyeni Hatice Arslan'ın cenaze namazını imam babası kıldırdı.

Abone ol
Giresun'da ambulansın devrilmesi sonucu ölen 22 yaşındaki Acil Tıp Teknisyeni (ATT) Hatice Arslan'ın cenazesi, toprağa verildi. Cenazede bir babanın dramı vardı. Cenaze namazını genç kızın imam olan babası kıldırdı...
 
Keşap ilçesinden aldığı acil hastayı Giresun'daki bir hastaneye  götüren ambulansın refüje çarparak devrildiği kazada ölen Arslan'ın cenazesi,  Bulancak ilçesindeki baba evine getirilerek burada helallik alındı. Cenaze daha  sonra Sarayburnu Camisi'ne getirildi. Bu sırada tabutun üzerine Arslan'ın ATT yeleği kondu. 
 
Arslan'ın cenaze namazını, ilçenin Yeşilyurt köyünde imam olarak görev  yapan babası Hamdullah Arslan öğle namazına müteakip kıldırdı, duygusal anlar yaşandı.

Arslan'ın  cenazesi, namazın ardından ilçenin Bahçeli köyüne götürülerek aile kabristanına defnedildi. Cenaze törenine Arslan'ın annesi Naciye, kardeşi Esma Arslan ve  yakınları ile Sağlık Bakanlığı Acil Sağlık Hizmetleri Eğitim Daire Başkanı Dr.  Duygu Cengiz, İl Sağlık Müdürü Ahmet Bal, İl Emniyet Müdürü Uğur Öztürk, Bulancak  Kaymakamı Tayfur Elbasan ile çok sayıda vatandaş katıldı. 
 
GÖREV ŞEHİDİ OLMALARI İÇİN...
 
Daire Başkanı Duygu Cengiz, törende gazetecilere yaptığı açıklamada,  mesleğin riskli olduğu alanlardan birinin, hastane öncesi acil sağlık hizmetleri  olduğunu  söyledi. 
 
Her ambulans ekibini aslında bilinmeze doğru yolladıklarını ifade eden  Cengiz, "Her vakaya çıktıklarında hangi eve gittiklerini, hangi alana  gittiklerini bilmeden gidiyorlar ve üstüne üstlük o arkadaşlarımız araç  kullanıyorlar. Her ne kadar bununla ilgili önlemleri almış olsak da genel olarak  bu kazaları sıfıra düşürmek imkansız. Yaşadığımız her olayda hepimizin içi  yanıyor" dedi. 
 
Cengiz, kazalarda hayatını kaybeden çalışanları görev şehidi olarak  saydırmak, bu şehitlik belgesinin altını doldurmakla ilgili çalışmaları olduğunu  belirterek, şunları kaydetti: 
 
"Geride kalanların acılarına belki biraz faydası olur. Önümüzdeki  hafta büyük bir çalıştay yapıyoruz, Emniyet Genel Müdürlüğü, Milli Eğitim  Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı... Ambulans kazalarımızı özellikle nasıl  azaltabiliriz, her açıdan bakıldığında ne gibi değişiklikler yapmamız lazım...  İnşallah bunları da yaparsak, sıfırlanamayacağına eminim ama ölümlü kazaları en  azından sıfıra indirmek de ana hedefimiz olacak. Kısa bir hedef değil ama ben tüm  camiaya, ailesine, herkese sabırlar diliyorum. Buradayız, burada olmaya devam  edeceğiz, inşallah böyle acılarda bir arada olmayız." 
 
Keşap ilçesinden aldığı acil hastayı Giresun'da bulunan bir hastaneye  götüren Orçun Çarkçı idaresindeki 112 Acil Servis ambulansı, Karadeniz Sahil Yolu Aksu Mahallesi'nde refüje çarpıp devrilmiş, kazada  ambulansta bulunan hasta Nazmiye Şahin ile ATT Hatice Arslan hayatını kaybetmişti.