BIST 9.548
DOLAR 32,50
EURO 34,57
ALTIN 2.500,23
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

İlla birilerinin ölmesi mi lazım?

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında gündeme ilişkin gelişmeleri değerlendirdi.

Abone ol

İNTERNETHABER- Çocuklarını soğuktan korumak için ellerine saç kurutma makinesini veren ve ardından intihar eden Emine Aytaç'ın hikayesi bugün CHP grubunda Kemal Kılıçdaroğlu'nun ana gündem maddesiydi. 

Önce Emine Aytaç'ın durumunu anlattı, sonra Esenyurt'ta yanarak can veren 11 işçinin durumundan hükümeti sorumlu tuttu ve Türkiye'nin iş kazasına kurban verdiği kişi sayısını açıkladı.

Kılıçdaroğlu'nun verdiği rakamlara göre, son 10 yıllık dönemde Türkiye'de 10 bin 723 işçi işkazası sonucu yaşamını yitirdi. Rakamlara göre, Türkiye iş kazası nedeniyle insan kaybının en çok olduğu dünyada üçüncü ülke, Avrupa'da ise birinci.

İLLA BİRİLERİNİN ÖLMESİ Mİ LAZIM?

Sanki Türkiye'de iktidar yok, iktidarın muhalefeti görüyorlar. Deprem oldu insanlar çadırda öldü herkes sorumlu AKP değil sanki. Hangi devlette yaşıyoruz? 10 yıldır iktidardasın sen. Sorunlar katmerleşiyor.

Esenyurt'ta 11 işçi çadırda öldü. Çıkıp açıklama yaptılar. 'Bizim işgüvenliği yasasına ihtiyacımız var' dediler. Elinden tutan mı var? Niye getirmiyorsun? Birileri istemiyor çünkü.

10 bin 723 işçi 10 yıllık sürede iş kazasında yaşamını yitirdi. 10 bin işçinin ölmesi mi lazım? İş kazalarında dünya üçüncüsü Avrupa birincisiyiz.

KADERMİŞ!

Kadermiş! Diğer ülkelerin madenlerinde bu kader yok mu? Hiç bir önlem alma, sonra kader de. Utanmasalar bu işçilerin çadırda ne işi var, 5 yıldızlı otelde kalsalardı diyecekler.

Dillerini ucuna gelse bunların sorumlusu da CHP diyecekler. Halkına karşı önyargılı olan, halkının bir kısmını kendine düşman gören bir başbakan var. 

İNSAN UTANIR

Sivas'ta ölenlerin davası zamanaşımı oldu. Yüreğinde Allah korkusu olan 35 insanın yanarak ölmesini sorgular, vicdanına sığdırmaz.

Başbakan bu konuya ilişkin beni şaşırtan bir açıklama yaptı:

'Dava sonucu hayırlı olsun' dedi.

Sayın Erdoğan: Sen nasıl bir başbakansın? Nasıl bir insansın? İnsan biraz Allah'tan korkar. Hiç değilse biraz empati kur.

ZULÜM YAPAN MAZLUMA ÜZÜLMEZ

Zulüm yapan insan mazlumlara üzülmez. Bunların bütün düşünceleri zülum yapmak. Bir gazeteci arkadaşımız, tahliyesinin ardınadn 8 yaşındaki çocuğunun kendisini ziyarete gelirken yaşadığı dramı gözyaşları içinde anlattı. Bütün Türkiye'de ağladı. Eminin Erdoğan gülmüştür.

8 yaşındaki çocuğa yapılan o muameleyi görüp, oh olsun diyorsunuz. Bu demokrasi değil. Ülke böyle yönetilmez. Herkesin bir hakkı ve hukuku olduğunu kabul etmek lazım.

BUNUN ADI SOSYAL DEVLET DEĞİL

7 aylık çocuğunu saç kurutma makinasıyla ısıtmaya çalışan Emine Aytaç. Kimse Türkiye'de sosyal devlet var demesin. Eğer 7 yaşındaki çocuk saç kurutma makinesiyle ısınıyorsa orada sosyal devlet yoktur.

Kimse vicdanım rahatsız demesin. AKP çözüm üretecek mi sanıyorsunuz? Hayır. Emine Akçay ölmüş. 1 tane değil, 10 binlerce var. Hani sen kömür dağıtıyordun. Yandaşlarına veriyorsun. Emine Akçay'a değil.

ÇÖZÜM AİLE SİGORTASI

Seçimlerde aile sigortası demiştik. Eğer o sigorta olsaydı. Emine Akçay kendini asmayacaktı. Emine Akçay, kimseye minnet etmeyecekti, onurlu bir şekilde gidip parasını alacaktı.

Bir Emine Akçay'a bakın, bir de Deniz Feneri de bakın. Deniz Feneri yolsuzluğunu yapanlara bakın. Bakın arkasında kimler var. Onların yaşadıkları lüks hayata bakın bir de Emine Akçay'a bakın.

KILIÇ'A BİR BAKIN

Bir de dönün Suat Kılıç'a bakın. Genelde yoksulların yaşadığı yerlerde ucuza bina kapatıp, köşeyi dönenlere bakın. Bari millettten utanmıyorsan, Emine Akçay'dan utan.

Bu kadar parayı nereye götüreceksin? Bütün AKP elleri gensorunun reddi için el kaldıracaklar. Çünkü yolsuzluk yapmak en iyi bildikleri şey.