BIST 9.525
DOLAR 32,59
EURO 34,74
ALTIN 2.506,53
HABER /  GÜNCEL  /  EĞİTİM

İlköğretim Okulu'nda 'türbanlı' ders

Çok büyük uğraşlar verdi... Ancak bir türlü türbanıyla derse girememişti... Sonunda amacına ulaştı... İki gündür türbanıyla sınıfta...

Abone ol

Türkiye'de üniversitelerde türbanın serbest bırakılıp bırakılmaması tartışılırken, konuyu ilköğretim seviyesine çeken fitili ateşleyen ve daha önceki girişimleri engellenen Mersin Sakarya İlköğretim Okulu öğrencisi 13 yaşındaki M.G., dün ve bugün derse türbanlı girdi.

Geçen ekim ayında türbanla derslere girmeye çalışan ve okul yönetimi tarafından her defasında dışarı çıkartılan 8’inci sınıf öğrencisi M.G. dünkü karşı koyuşlara aldırmadan bu sabah da türbanı ile okula geldi.

Bahçede türbanlı sınıfa giremeyeceği yönünde uyarılan M.G., öğretmenler eşliğinde rehberlik öğretmenleri ve idareciler tarafından ikna edilmeye çalışılırken, bir anda binanın zemin katında yer alan 8-C sınıfına girdi. M.G. en arka sıraya oturarak derse katıldı. İdarecilerin ve öğretmenlerin türbanlı kızı sınıftan dışarıya çıkartma çabaları da dün olduğu gibi sonuç vermedi. M.G, tüm uyarılara rağmen sınıftan çıkmayınca, öğretmenler de bu şekilde ders yapmak zorunda kaldı.

Türkiye’de ilk kez bir ilköğretim okulunda türbanı ile otururken görüntülenen M.G’nin sınıf arkadaşları bir anda şaşkına döndü. M.G. ise soruları yanıtsız bıraktı.

M.G’nin sınıfa türbanla girerek derse katıldığı yönüde okul idaresince tutanak tutulduğu ve konunun Akdeniz İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne ve ilgili birimlere bildirildiği öğrenildi.