BIST 9.458
DOLAR 32,59
EURO 34,78
ALTIN 2.498,57
HABER /  GÜNCEL

İlker Başbuğun yumruğu BBCde

Başbuğ'un yumruğu bugün BBC'ye de haber oldu. Ünlü haber kuruluşu, TSK'nın dokunulmazlık sihrinin kalktığı görüşünde.

Abone ol

Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ'un "Balyoz planı”na ilişkin iddialara yönelik dün yaptığı açıklamalar İngiliz yayın kuruluşu BBC'de de yer aldı.

BBC'nin internet sitesinde verilen haberde, "Türkiye'nin Silahlı Kuvvetlerinin Komutanı, bir gazetenin ordunun hükümeti düşürmek istemesiyle ilgili iddiasına kızgın bir şekilde tepki verdi" ifadesi kullanıldı.

Haberde, Orgeneral Başbuğ'un "ordunun suçlamalar konusunda sabrının bir limitinin olduğu, askeri darbelerin geçmişte kaldığı ve iktidarların ancak demokratik yollarla değişebileceği" şeklindeki ifadeleri hatırlatıldı.

BAŞBUĞ'UN YUMRUĞU HABER OLDU

Başbuğ'un yumruğunu kürsüye vurarak, "Allah, Allah diye askerine hücum ettiren bir ordu nasıl Allah'ın evi camiye bomba attırmayı düşünür. Vicdansızlıktır, lanetliyorum bunları" diye konuştuğunu kaydeden BBC, şu yorumu yaptı:

"TSK DOKUNULMAZDI"

"Bu iddiaların doğruluğunu belirlemek imkansız, ama bir zamanların dokunulmaz kurumu olan Türkiye'nin Silahlı Kuvvetleri, kendini savunan durumuna getirildi. Açıklamasında Orgeneral Başbuğ, darbelerin geçmişe dair şeyler olduğunu söyledi, mevcut ordu karşıtlığı ortamında çok sayıda Türk büyük olasılıkla buna katılır."