BIST 9.645
DOLAR 32,54
EURO 34,86
ALTIN 2.432,05
HABER /  GÜNCEL

İlker Başbuğ'dan Erdoğan'a cemaat övgüsü!

Eski Genelkurmay Başkanı Başbuğ, 17-25 Aralık operasyonları için "darbe" derken “Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan başka kimse bu yapıyla mücadele edemezdi” yorumunu yaptı.

Abone ol

Atatürk Üniversitesi ve Atatürkçü Düşünce Derneği'nin davetlisi olarak Erzurum'a gelen eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ, kentin önde gelenleriyle birlikte eski Baro Başkanı Avukat Faruk Terzioğlu'nun verdiği yemeğe katıldı.

Başbuğ, buradaki sohbette, 2 yılı aşkın süredir devam eden Paralel Yapı'yla mücadeleyi ve PKK'ya karşı yapılan operasyonları değerlendirdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'a cemaate dönük politikası nedeniyle övgüler dizen Başbuğ, toplumun teröre karşı hükümetin yanında durması gerektiğini savundu.

ERDOĞAN'DAN BAŞKASI YAPAMAZDI

Türkiye'nin çok büyük tehlikelerden geçtiğini anlatan Başbuğ şunları söyledi:

"Ergenekon ve Balyoz gibi davalar Türk devletine ve Türk Silahlı Kuvvetleri'ne yönelik büyük bir komploydu. Şunu açık yüreklilikle itiraf etmeliyim ki, bu mücadeleyi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan daha iyi ve daha başarılı başka kimse yapamazdı.

FETHULLAH GÜLEN, HUMEYNİ OLACAKTI

Devletin kılcal damarlarına kadar nüfuz eden ve bugün Türkiye'nin başına bela olan Paralel Yapı 2007'de harekete geçti ve 2011'de de ilk darbe girişiminde bulundu. 17-25 Aralık yargı darbe girişimi başarıya ulaşsaydı, çok geçmeden Türkiye'nin tıpkı İran gibi bir Humeyni'si olacaktı.

"TOPLUM BÜTÜN GÜCÜYLE HÜKÜMETİN ARKASINDA DURMALI"

Terör konusunun iç siyaset malzemesi haline gelmesini önleyecek olan ve burada ilk adımı atacak olan hükümetler ve siyasi iktidarlardır. İktidarın bu konuyu iş siyaset malzemesi haline getirmesi halinde muhalefet de konunun içine girecektir. Siz terör konusunda ortak bir noktaya gelemezseniz terörden nasıl çıkacaksınız? Siyasi iktidarlar iki şeye çok dikkat etmeli. Biricisi, siyasi malzeme haline getirmekten kaçınmalı, ikincisi ise gerekirse öz eleştiri yaparak yaptığı hataları da açıkça söyleyerek toplumun güvenini kazanmalı. Sonra zaten muhalefet partilerinin fazla hareket kabiliyeti kalmaz. Bugünden yarına daha sağlıklı nasıl çıkacağımız noktası üzerinde hep beraber bütün olalım, birlik olalım. Mücadelenin yolu bütünlükten, birlikten gider. Hele böyle terör gibi bir bela ile karşı karşıyaysanız.Toplum, terörle mücadele konusunda bütün gücüyle yüzde yüz olarak siyasi iktidarın, hükümetin arkasında olacak. Bunun başka yolu yok."