BIST 9.080
DOLAR 32,37
EURO 35,02
ALTIN 2.323,50
HABER /  GÜNCEL

İlker Başbuğ'dan darbecilere sert tepki! Bunlar Türk askeri değil...

Eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral İlker Başbuğ, darbe girişimine sert tepki gösterdi. Başbuğ, "Bunları yapan Türk askeri değil" dedi

Abone ol

Dün akşam darbe girişiminin önlenmesinin ardında bugün eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ açıklamalarda bulundu.

Bodrum'daki evini basın mensuplarına açan Başbuğ, darbe girişiminde bulunanların Paralel Devlet Yapılanması olduğunu söyledi.

Başbuğ açıklamasına şöyle devam etti: "Dün gece Türkiye tarihinde yaşanılan en korkunç gecelerinden birisi oldu. Bu darbe kalkışını, girişimini, bu hareketi ve bu harekete katılanları lanetliyorum. Onlar Türkiye'nin ve Türk Silahlı Kuvvetlerinin tarihine bir kara leke sürdüler.

KENDİ HALKINA ATEŞ AÇANLAR TÜRK ASKERİ OLAMAZ

Başbuğ, darbeyi yapanların terörist olduğunu da belirterek, "Bugün diyorum ki kendi Meclisini bombalayan, kendi halkına ateş açanlar Türk askeri olamaz. Bunlar birilerinden ve bir yerlerden emir alan teröristlerdir. Bu olayların sonucunda sevindiğimiz noktalardan bir tanesi Türk Silahlı Kuvvetlerinin büyük çoğunluğu 15 Temmuz 2016 günü yaşanılan olaylar karşısında gösterdiği davranış ile başta Genelkurmay Başkanı Hulüsi Akar olmak üzere demokrasinin yanında yer aldılar. Bu nedenle gerçekten hepsini yürekten kutluyorum.

MİLLET DARBE KARŞISINDA OLDUĞUNU TÜM DÜNYAYA GÖSTERDİ

Dün gece Türk Silahlı Kuvvetlerinin büyük çoğunluğu ile beraber omuz omuza örnek bir davranış gösteren polisimize teşekkürlerimi sunuyorum onları kutluyorum. Polislerimiz canları pahasına görevlerini yerlerine getirdiler" şeklinde konuştu.

Darbe girişiminde bulunanların cemaatten olduğunu sözlerine ekleyen Başbuğ, "Türk milleti darbenin karşısında olduğunu çok net olarak bütün dünyaya ilan etti. Bu da hepimiz için gurur vesilesi. Bugün, darbeciler ile cemaat arasından birçok insan ilişkisi olduğunu düşünmektedir. Ben de aynı düşünceyi taşıyorum. Bundan önce cemaat Türk silahlı kuvvetlerine bu girişimde bulunmuştu. Bugün ise Türk milletine karşı yapılan bir harekettir" dedi.

"TSK'NIN İÇERİSİNDEKİ ZARARLI ODAKLAR BUGÜN TEMİZLENİYOR"

Başbuğ, ordunun temizlediğinin de söyleyerek sözlerine şöyle devam etti: "Bizim ufacık bir pozitif bakacağımız bir nokta var Türk Silahlı Kuvvetlerinin içerisindeki zararlı odaklar bugün temizleniyor. Bu olaydan sonra Türk Silahlı kuvvetleri daha güçlü olarak çıkacaktır. Bu ordu bize lazım. Bu coğrafyada güçlü orduya ihtiyacımız var."

ERLER RÜTBELİ ASKERDEN AYRI TUTULMALI

Darbede yer alan erlerin kullanıldığını söyleyen Başbuğ, "Ben erlerin, bu darbenin içerisinde yer alan, planlayan rütbeli personelden ayrı tutulması düşüncesindeyim. Bu askerlerimiz belki de kandırıldılar. Bunların tatbikat ve bunun gibi nedenlerle kışla dışarısına çıkarıldığı gözüküyor. bu olayda kullanıldı Mehmetçikler, bekli aldatıldılar, belki yanlış bilgiler verdiler. O gençlerin bunu anlaması ve algılaması kolay bir olay değil. Bu genç erlerimiz ile diğerlerini aynı teraziye koymayalım"