BIST 9.058
DOLAR 32,32
EURO 35,11
ALTIN 2.293,10
HABER /  GÜNCEL

İlker Başbuğ'a kritik flaş bellek soruları

Tuncan Özkan'ın 2007 yılında İlker Başbuğ'a teslim ettiği FETÖ'cü yapılanmayı deşifre eden flaş bellekle ilgili çarpıcı sorular YeniBirlik gazetesinin manşetinde.

Abone ol

TSK'daki FETÖ'cü yapılanmayı deşifre eden flaş bellekle ilgili yürütülen soruşturma 2009'da kapatıdı, ne Tuncay Özkan ne de İlker Başbuğ savcılıklara suç duyurusunda bulunmadı.

Geçtiğimiz hafta kamuoyunu gündemine oturan konuya ilişkin kimi sorular halen yanıt bulabilmiş değil. Gazeteci Avni Ögürel'in yönemitindeki YeniBirlik gazetesi, konunun aydınlatılması adına manşetinden İlker Başbuğ'a sorulara yöneltti.

1-Meclis'te kurulan Darbe Girişimi Araşırma Komisyonu'na taşınabilir bellekten söz etmemenizin özel bir nedeni var mı?
2- Sözü edilen tarihte bir darbe hazırlığının çekirdeğini oluşturan 15 bin kişilik listenin elinizden geçtiğini, sürekli olarak çeşitli vesilelerle bir araya geldiğiniz dönemin cumhurbaşkanı ve başbakanına söylemeniz gerekmez miydi?
3- Bu bilgiyi, emekli olduktan sonra kitap da yazdığınız halde kamuoyu ile paylaşmak aklınıza gelmedi mi? Geldiyse neden paylaşmadınız?
4- Tuncay Özkan tarafından paylaşılmamış olsa
karanlıkta kalacak bu bügiler, sizce önemsiz miydi?
5- Milli istihbarat Teşkilatı Başkanı ile de ilerleyen dönemde bu bilgileri paylaşmanız gerekmez miydi?

ÖZKAN FLAŞ BELLEĞİ NASIL BULMUŞTU?

FETÖ’nün mahrem imamlarından Bekir Baz spor salonunda flash disk’e kaydedilmiş FETÖ ‘kara kutu’sunu düşürüp kimliği meçhul bir eski futbol hakemi bunu Tuncay Özkan’a ulaştırmıştı.

BAŞBUŞ'UN İLK AÇIKLAMASI TATMİN ETMEDİ

İlker Başbuğ CHP İzmir Milletvekili Tuncay Özkan tarafından İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına teslim edilen taşmabilir belleğe ilişkin, "Tuncay Özkan 2007 yılında bir flash belleği tarafıma teslim etmiştir. Kara Kuvvetleri Komutanlığı karargahında yapılan ön incelemede flash bellekteki bilgilerin Hava Kuvvetleri Komutanlığı personeline ait olduğu görülmüştür." açıklamasını yapmıştı.

Flaş diskte ne vardı? Tuncay Özkan açıkladı

Tuncay Özkan'ın teslim ettiği flaş bellekte Dolmabahçe detayı