BIST 8.718
DOLAR 32,34
EURO 35,20
ALTIN 2.246,27

İlker Başbuğ aslen nereli eşi ve çocukları kimdir?

Eski Genelkurmay başkanı İlker Başbuğ aslen nereli, kaç yaşında eşi Sevil Başbuğ ve çocukları kimdir? İlker Başbuğ'un yaşam biyografisi şöyle:

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin 26. Genelkurmay Başkanı olan İlker Başbuğ Afyonkarahisarlı'dır. 29 Nisan 1943 tarihinde Afyonkarahisar’da doğan İlker Başbuğ'un tam adı Mehmet İlker Başbuğ'dur. İlker Başbuğ'un ailesi aslen Balkan göçmenidir. Balkan Savaşı'ndan sonra Makedonya'nın Manastır şehrinden Türkiye Karaman’a göç eden ailesi daha sonra Afyonkarahisar’a yerleşmiştir.

İlker Başbuğ'un eşi ve çocukladı

Emekli Orgeneral İlker Başbuğ'un eşinin ismi Sevil Başbuğ. İlker Başbuğ ve eşinin uzun soluklu evliliklerinden 2 çocukları bulunuyor. Başbuğ'un çocuklarının isimleri Feride Başbuğ, Murat Başbuğ. 

İlker Başbuğ'un kızı Feride Başbuğ ve oğlu Murat Başbuğ

İlker Başbuğ'un eğitimi

İlker Başbuğ ilkokulu Afyon 27 Ağustos İlkokulu'nda, ortaokulu Afyon Lisesi’nin orta kısmında okuduktan sonra Kuleli Askeri Lisesi’ne gitmiştir. 1962 yılında Kara Harp Okulu’ndan mezun olan Başbuğ, 1963 yılında Piyade Okulu’nu başarıyla bitirdi. 1963-1971 yılları arasında Kara Kuvvetleri Komutanlığı’na bağlı birimlerde görev alan Başbuğ, 1973 yılında Kara Harp Akademisi’ni bitirerek kurmay subay ünvanı aldı.

TSK'daki görevleri

Kara Harp Akademisi’nden mezun olmasının ardından Genelkurmay Plan Harekât Daire Başkanlığında Karargâh Subaylığı, Kara Harp Akademisi Öğretim Üyeliği, Belçika / Brüksel'de NATO Uluslararası Askerî Karargâhında Cari İstihbarat Plan Subaylığı, Kara Kuvvetleri Komutanlığı Plan ve Prensipler Başkanlığı Savunma Araştırma Şube Müdürlüğü ve 51'inci Piyade Tümeni 247'nci Piyade Alay Komutanlığı görevlerini yürüten Başbuğ, ayrıca İngiltere Kara Harp Akademisi ve NATO Savunma Koleji’ndeki eğitimlerini de başarıyla tamamladı.

1989 yılında Tuğgeneral rütbesine terfi ettirilen Başbuğ, 1993 yılında ise Tümgeneral’liğe terfi ettirildi. Tümgeneral olarak Belçika’da, Milli Askeri Temsil Heyeti Başkanı olarak görev yapmasının ardından 1997 yılında Korgeneralliğe terfi ettirilen Başbuğ, Korgeneral olarak görev yaptığı sırada 2. Kolordu Komutanlığı ve Millî Güvenlik Kurulu Genel Sekreter Başyardımcılığı görevlerinde bulundu.

Genelkurmay başkanlığı

2002 yılında Orgeneral rütbesine terfi eden İlker Başbuğ, 30 Ağustos 2008 tarihinde, Mehmet Yaşar Büyükanıt’dan Genelkurmay Başkanlığı görevini devralarak Türkiye Cumhuriyeti’nin 26. Genelkurmay Başkanı ünvanını aldı. İlker Başbuğ 9 Ağustos 2010 tarihinde yapılan Y.A.Ş. sonrasında görevini 27. Genelkurmay Başkanı Orgeneral Sebahattin Işık Koşaner'e bırakmıştır.

İlker Başbuğ'un FETÖ tarafından hapse atılması

FETÖ kumpasına maruz kalan İlker Başbuğ 6 Ocak 2012 tarihinde “silahlı terör örgütü yöneticiliği ve hükümeti ortadan kaldırmaya teşebbüs” suçlamalarından tutuklandı. 5 Ağustos 2013 tarihinde Ergenekon davasında darbeye teşebbüs ve terör örgütü yöneticiliğinden müebbet hapis cezasına çarptırıldı. FETÖ'nün gerçek yüzü ifşa olduktan sonra İlker Başbuğ, 7 Mart 2014 tarihinde Silivri cezaevinden çıktı. 

İlker Başbuğ'un yazdığı kitaplar
2011 - Terör Örgütlerinin Sonu
2012 - 20. Yüzyılın En Büyük Lideri: Atatürk