BIST 8.879
DOLAR 32,34
EURO 35,11
ALTIN 2.240,14
HABER /  GÜNCEL

İlker Başbuğ tahliye oldu! FLAŞ HABER

İstanbul 20. Ağır Ceza Mahkemesi, eski Genel Kurmay Başkanı Başbuğ'un "tahliye talepli" dilekçesini kabul etti.

Abone ol

İstanbul 20. Ağır Ceza Mahkemesi, Anayasa Mahkemesi'nin hak ve hürriyet ihlali olduğu yönündeki kararına uydu ve eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ'un tahliyesine karar verdi.

Eski Genel Kurmay Başkanı Başbuğ'un "tahliye talepli" dilekçesini kabul etti ve tahliye kararı verdi.

KARAR OY BİRLİĞİ İLE

20. ağır ceza mahkemesinin kararo oy birliği ile verildiği öğrenildi. Mahkeme Başbuğ için yurt dışına çıkış yasağı koydu.

BAŞBUĞ'UN AVUKATI AÇIKLAMA YAPTI (TIKLA İZLE)

ÖNÜMÜZDEKİ SAATLERDE ÇIKACAK

İlker Başbuğ'un önümüzdeki saatlerde Silivri Cezaevi'nden çıkması bekleniyor.

23 AYDIR CEZAEVİNDEYDİ

Başbuğ, 6 Ocak 2012 tarihinde tutuklanarak cezaevine gönderilmişti, yaklaşık 23 aydır cezaevindeydi.

İLKER BAŞBUĞ'U CEZAEVİNE GÖTÜREN O SÜREÇ...
GÜN GÜN YAŞANANLAR...

ANAYASA MAHKEMESİ NE KARAR VERMİŞTİ

ANAYASA Mahkemesi (AYM) Ergenekon sanığı CHP’li Mustafa Balbay, KCK davalarında tutuklu yargılanan 4 BDP’li ve 1 bağımsız vekilden sonra Ergenekon davasından ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına mahkum olan eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ’un bireysel başvurusunu da dün kabul etti ve çok önemli bir ‘ihlal’ kararı daha verdi.

AYM ihlal kararını, İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nin defalarca yapılan tahliye taleplerini “Etkili bir şekilde incelemeden reddetmesi” ve CMK 232. maddesine göre 15 gün içinde yazılması gereken gerekçeli kararın 6 ayı aşkın süredir açıklanmayarak “Davanın Yargıtay’a temyize götürülememesine” dayandırdı. AYM, Anayasa’nın 19/8. maddesine göre, gerekçeli kararın yazılmaması sonucu ‘yetkili bir yargı merciine başvurma hakkının çiğnendiğini’ ve Başbuğ’un, ‘hürriyeti ve güvenliğine ilişkin haklarının ihlal edildiğine’ hükmetti.

AVUKATI İKİNCİ KEZ TAHLİYE İSTEMİŞTİ

Anayasa Mahkemesi'nin İlker Başbuğ hakkındaki  ihlal kararını açıklamasının ardından, İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'ne tahliye talebinde bulunan Sezer, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün TMK'nın 10. maddesi uyarınca kurulan ve kamuoyunda, "özel yetkili mahkemeler" olarak bilinen ağır ceza mahkemelerini tümüyle kaldıran kanunu onaylaması üzerine Çağlayan'daki İstanbul Adliyesi'ne gelerek, tekrar tahliye talebinde bulunmuştu.