BIST 9.722
DOLAR 32,57
EURO 35,01
ALTIN 2.430,54
HABER /  GÜNCEL

İlk randevunuzda bunlara dikkat!

Sevgili adayınızla ilk buluşmanızda nelere dikkat etmelisiniz, neleri yapmamalısınız? İşte cevabı...

Abone ol

İlk buluşmanın neredeyse bir iş görüşmesi kadar stresli ve heyecanlı olduğu malumdur. Giydiğin kıyafet, elinin-kolunun duruşu, seçtiğin kelimeler, bakışın, çizdiğin imaj… “İyi bir izlenim bırakıyor musun, bırakmıyor musun?” aklında sürekli bu soru… Bu stres ve heyecan dolu ilk randevuda nelerden sakınmalı ve nasıl ufak hileler yapılmalı? Nelerden sakınmalı? Pudra.com'a göre yapmanız gerekenler:

NE GİYECEĞİNİZİ İRDELEMEYİN

Durmaksızın ne giyeceğiniz/giymeyeceğiniz hakkında düşünmeniz pek işinize yaramayacaktır. Sadece biz size kesinlikle uzak durmanız gereken bir durumu söyleyelim: fazla karmaşık giyinmek… Çünkü bu karmaşıklık hem sizin rahat hissetmemenize hem de karşınızdakinin sizi iğreti bulmasına yol açabilecektir. Önerimiz “size benzeyen kıyafeti” giymeniz. Çünkü ancak onun içinde kendinizi rahat hissedecek ve karşınızdaki kişinin gözünde değer kazanacaksınızdır.

MAKYAJA ABANMAYIN

Özellikle bu ilk randevuda, yüzünüzü makyajın arkasına saklamayın! Unutmayın ağır bir makyaj maske gibidir. İlk buluşmada karşınızdaki kişi sizi tanımaya, anlamaya çalışmaktadır. Bu yüzden ne kadar doğallığı yansıtan bir makyaj uygularsanız o kadar etkileyici; ne kadar yoğun bir makyaj yaparsanız da o kadar itici olursunuz o erkeğin gözünde… Doğal makyaj nasıl yapılır derseniz de yazımıza mutlaka göz atın.

ORTAK OLMAYA ÇALIŞMAYIN

Sırf sevgili adayınız konservatuarda okuyor diye klasik müzikten çok anlamamanıza rağmen Chopin hayranıymış gibi konuşmanız; veya o sinemadan hoşlanıyor diye filmlerini hiç izlemediğiniz bir yönetmeni eleştirmeye kalkmanız ilk randevuda düşeceğiniz en büyük tuzaklardan biridir. Çünkü bu konuşan siz değilsinizdir! Tamam, belki zevkleriniz pek ortak değil! Ama birbirinizin ilgisini çektiyseniz, illa ki ortak zevklere sahip olmanız gerekmez. Ayrıca aynı fikirde olmasanız da konuşacak birçok ortak konu bulmanız ve birbirinizden etkilenmeniz oldukça mümkün.

SÜREKLİ KENDİNİZİ ANLATMAYIN

Evet bazı noktalarda kendinizden bahsetmeniz gayet iyi bir durumdur. Kendi farkındalığınızın göstergesidir ve kesinlikle dozunu kaçırmadığınız sürece seçtiğiniz kelimelerle karşınızdaki kişiyi çoğu zaman etkileyebilirsiniz. Ama işin dozu kaçtığında, yani durmaksızın kendinizden, evinizden, ailenizden, köpeğinizden ve arkadaşlarınızdan bahseder hale geldiğinizde bu bir erkek için koşarak uzaklaşma nedenidir. Olaya bir de şöyle bakın: Siz sadece kısa ipuçları verin, bırakın sizi o çözmeye, tanımaya çalışsın! Emin olun bu, duruma daha fazla heyecan ve keyif katacaktır…

GÜZEL VE BAKIMLI OLUN

Baştan aşağı güzel ve bakımlı olmaya çok özen gösterin. Burada ne giydiğinizden çok nasıl giyindiğinize, ne sürdüğünüzden çok nasıl hazırlanmış olduğunuza değiniyoruz. Tırnaklarınız mutlaka manikürlü, saçlarınız mutlaka bakımlı, parfümünüz mutlaka hafif, dişleriniz mutlaka beyaz olsun! Kıyafetinizin buruşuk veya lekeli olmamasına, ayaklarınızın bakımlı gözüküyor olmasına mutlaka özen gösterin!

SORU SORUN

İyi bir dinleyici olmak çok önemlidir. Karşınızdaki kişiyi can kulağıyla dinliyor ve onunla ilgileniyor gözükmeniz oldukça etkili bir detaydır. Bunun için de o bir şey anlatıyorken gözlerinin içine bakıyor olmak veya ara ara ona anlattığı konuyla ilgili sorular sormak veya ufak ufak başınızla onaylamak gibi detaylar uygulayabilirsiniz. Ama dikkat, soru soracağım derken aptal gibi gözükmeyin; sorularınızı mutlaka süzgeçten geçirin ve akıllıca (az ve öz) sorular sormaya dikkat edin.

KONUŞURKEN KONU DEĞİŞTİRİN

Mesela konu sizin hayranlık duyduğunuz bir sanatçıdan açıldı. Saatlerce o sanatçının özgeçmişi, kariyeri, eserleri ve hayatı üzerine konuşarak tek bir konuya takıntılı şekilde bağlık olmak yerine; birkaç farklı konudan daha kısaca ve daha az detaylı konuşmaya özen gösterin! Bu arada not düşelim; ilk buluşmada aldığınız kararlar veya gelecek üzerine yaptığınız planlar hakkında hiç konuşmayın! Bu konular erkekleri uzaklaştıracaktır...
GÜLÜMSEYİN

Gülümsemenin iletişimdeki olumlu etkisi paha biçilemez! İlk randevuda da somurtup oturmaktan veya cool olacağım diye surat asmaktansa güler yüzlü olmanız çok daha işe yarayacaktır. Tabii her söylediğiniz cümlenin sonunda kocaman bir şekilde sırıtmanızdan bahsetmiyoruz burada! Ama olumlu, pozitif ve sıcak bir izlenim yaratacak bir tebessüm ilk randevuda hep üzerinizde olsun…

SONRASINDA SMS ATIN

Ama bu mesajın gönderim saatine ve metnine dikkat! Bize kalırsa akşam yatmadan önce veya ertesi gün sabah saatinde ona ‘çok keyifli bir gece geçirdiğinizi’ belirten yarı mesafeli yarı sıcak bir mesaj atmanız oldukça etkili olacaktır.

YEMEYE İÇMEYE DİKKAT

Eğer yemeğe çıktıysanız çatal-bıçakla yemesi zor mönüleri veya dişlerinizde birtakım izler bırakacak yemekleri tercih etmemenizi öneririz. Ayrıca alkolün dozuna da çok dikkat! İlk randevunuzda sarhoş olup tüm burada yazanları uygulamayı unutmak istemezsiniz herhalde, değil mi?