BIST 9.503
DOLAR 32,49
EURO 34,74
ALTIN 2.493,92
HABER /  DÜNYA

İlk kez beyaz insan gördüler ve...

Papua Yeni Gine'nin balta girmemiş ormanlarının çekilen görüntüler insanı hayrete düşürüyor

Abone ol

Balta girmemiş ormanların derinlerinde araştırma yapan bir bilim adamı ve kameraman, modern hayattan ve beyaz adamdan habersiz yaşayan bir grup ilkel adamla karşılaşıyor.

Görüntülerde bir suyun öteki yakasındaki bulunan bir grup ilkel siyah adam, suyun diğer yakasında bulunan beyaz adamla ilk kez karşılaşıyor. İlk karşılaşmada oldukça korktukları gözlenen ilkel adamlar, beyaz adamın vahşi bir canlı olduğunu düşünüyor ve yaklaşmaktan korkuyor. Suyun iki yakasını bir birine bağlayan bir devrilen ağacın gövdesi üzerinde bulunan ilkel adamlardan biri, elindeki oku beyaz adama doğrultarak nişan alıyor.Bu kez beyaz adam, bir elinde tuttuğu balığı ilkel adamlara uzatarak dost olmaya çağırıyor. Ancak ilkel adamlar ona yaklaşmak yerine korkarak geri kaçıyor. Beyaz adamın ani hareketleri tedirgin olan ilkel insanlar, yine ellerindeki oku ona doğrultarak nişan alıyor ve yaklaşmamasını istiyor.

İLK KEZ BEYAZ ADAM GÖRÜYOR

Bu sırada aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu diğer kabile üyeleride ortaya çıkıyor.

Beyaz adam, elindeki balık ve çikolatayla ilkel adamlara ısrarla çağrıda bulunuyor. Neler olup bittiğini anlam vermeye çalışan ilkel adamlar, beyaz adama doğru yanaşıyor ve elindeki şeyin ne olduğunu anlamaya çalışıyor.Yaklaşık 15 dakika süren bu şaşkınlığın ardından, ilkel adamlar beyaz adamın elini tumaya çalışıyor, ancak her defasında elini hızla iterek, korkuyla geri kaçıyor.

Bu sırada grup lideri, elindeki ilkel silahıyla kameraya doğru usulca yanaşıyor. Kameramanın arkasından uzanan eli tutmak için elini uzatıyor ama tam dokunmak üzereyken korkuyla geri çekiyor. Bir kaç denemeden sonra usulca uzaklaşıyor.

İLKEL ADAM AYNADAN KORKUP KAÇIYOR

Grup lideri kameraman ve kameradan korkarak kaçarken diğer kabile üyeleri beyaz adamın verdiği çikolata ve diğer şeyleri tatmaya başlıyor. beyaz adama dokunmanın heyecanı ve şaşkınlığıyla geri kaçan bir ilkel adam, elini suda yıkayarak temizliyor.

Kısa bir süre sonra ilkel adamlar beyaz adama dokunmaya başlıyor. Beyaz adamda ilkel adamlara dokunuyor ve böylelikle ilkel siyah adamla modern beyaz adamın ilk buluşması görüntülenmiş oluyor