BIST 9.645
DOLAR 32,53
EURO 34,85
ALTIN 2.430,22
HABER /  GÜNCEL

İlk görevimiz AKPden kurtulmak

DSP'li Osman Kılıç DSP'nin yerel seçimler için iddialı ve başarılı bir kampanya yürüttüğünü söyledi

Abone ol

DSP Genel Başkan Yardımcısı Osman Kılıç,''Kötü gidişe son vermek, AKP'den kurtulmak öncelikli görevimizdir'' dedi.

HABERİMİZDE SEHVEN AK PARTİ MİLLETVEKİLİ OSMAN KILIÇ'IN FOTOĞRAFI KULLANILMIŞTIR. DÜZELTİR, ÖZÜR DİLERİZ.

Genel Başkan Yardımcısı Kılıç, parti binasında düzenlediği basın toplantısında, DSP'nin yerel seçimler için iddialı ve başarılı bir kampanya yürüttüğünü söyledi.

DSP'li belediye başkanlarının yönettiği Eskişehir, Ordu, Bartın ve Şişli gibi belediyelerin partilerinin belediyecilik anlayışını ortaya koyduğunu ifade eden Kılıç, 1980'den sonra sağ iktidarların yönettiği belediyelerin rant anlayışının egemen olduğunu savundu.

AK Parti belediyelerini de imar ve ihale rantları sağlamakla suçlayan Kılıç, DSP'li belediyelerin buna son vereceğini ileri sürdü.

Türkiye'de siyasetin tıkandığını, iki kutuplu, sığ bir siyaset yapıldığını iddia eden Kılıç, tam katılımlı demokrasinin önünde ise mevcut seçim sistemi, yüzde 10 barajı, hazine yardımlarından yüksek oranda büyük partilerin yararlanması gibi uygulamaların önemli bir engel oluşturduğunu ifade etti.

İktidarın iç ve dış politikalarını eleştiren Kılıç, ABD'de başlayan finansal kriz ile Türkiye'de yanlış ekonomi politikaları yüzünden küçük işletmelerin üretimi durdurduğunu, ekonominin her geçen gün dışa bağımlı olduğunu, Türkiye'de işsiz sayısının 3 milyon 200 binin üzerinde olduğunu söyledi.

Ekonomik tablonun daha da ağırlaşacağını belirten Kılıç, şöyle konuştu:

''Bunun sonucu yoksulluk, açlık getiriyor. İstihdamın dışında kalan yurttaşlara sosyal devlet gereği devletin sahip çıkması gerekir. Ama bizde maalesef istihdam dışı kalan yurttaşlarımız kendi kaderiyle baş başa kalıyor ve yığınlar açlıkla karşı karşıya. 1 milyon civarında açlık sınırının altında, 20 milyona yakın yoksulluk sınırının altında yurttaşımız var. Bu bir felaket tablosu.''

DSP'nin 2002 yılında iktidardan haksız olarak uzaklaştırıldığını savunan Kılıç, DSP'nin de bulunduğu koalisyon hükümetinin iş başında olması halinde bugün yaşanan ekonomik ve sosyal tabloların yaşanmayacağını, Türkiye'nin Kıbrıs Rum Kesimi'nin AB'ye tam üyeliğine ve ABD'nin Irak'a girmesine göz yummayacağını, terörün önüne geçileceğini, kamuya ait kuruluşların özelleştirilemeyeceğini belirtti.

AK Parti iktidarını dokunulmazlıkları kaldırmamakla, yasama, yürütme ve yargı bağımsızlığını zedelemekle suçlayan Osman Kılıç, ''Kötü gidişe son vermek, siyaseten AKP'den kurtulmak öncelikli görevimizdir. DSP bu amaçla siyasi çalışmalarını sürdürmektedir'' diye konuştu.

Kılıç, DSP Genel Başkanı Zeki Sezer'le Türkiye'yi adım adım gezerek halka gerçekleri anlattıklarını, yerel seçimlerde DSP'nin ''anlamlı bir sonuçla'' sandıktan çıkacağını sözlerine ekledi.