BIST 9.525
DOLAR 32,59
EURO 34,81
ALTIN 2.492,11
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

İlk 'araba şarj' istasyonu İstanbul'da

Sayıları hergün artan elektrikli arabalar nasıl şarj edilecek diye düşünmeyin. Artık onlar içinde özel istasyonlar olacak.

Abone ol

İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve otomotiv devi Renault işbirliğiyle İstanbul'un farklı noktalarına araba şarj istasyonları kuruldu.  

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Renault ile imzaladığı işbirliği protokolünden sonra bir ilk gerçekleştirilecek. İSTANBUL ENERJİ A.Ş. elektrikli araçlara hizmet verecek şarj istasyonlarının altyapısını kurmaya başlıyor. İlk istasyon ise bugün İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin Saraçhane'deki otopark alanında kuruldu.

İstasyonlarda elektrikli araçlar için hızlı, orta ve yavaş olmak üzere 3 tip şarj bulunacak. Umuma açık yerlerde kurulacak istasyonların hızlı şarja uygun olacak. Yarım saat sürecek şarj için olan bu istasyonların acil durumlarda akünün boşalmasına yakın kullanılabileceğini, ancak normal durumlarda akşamları otoparkta 6-8 saatte şarjın yapılabileceğini belirtti.
Sıradaki istasyonlar

Enerji AŞ'nin Renault ile imzaladığı işbirliği protokolü çerçevesinde elektrikli araçlar için ilk aşamada test ve tanıtım amaçlı 4 şarj istasyonu daha kurulacak.

İstasyonlar Kadıköy'de İSKİ açık otoparkında, Balmumcu ve Cihangir'de bulunan birer katlı otoparkta, Bostancı'da bir açık otoparkta bulunacak.

Öte yandan, yine Enerji AŞ ve Renault işbirliğiyle 2 Kasım 2010 tarihinde İstanbul WOW Convention Center'da ''Türkiye Elektrikli Araçlar Forumu'' düzenlenecek.

Yerel yöneticiler, elektrikli araç sektörüyle ilgili akademisyenler ve özel sektör temsilcilerini bir araya getirecek uluslararası forumda, elektrikli araç hizmeti alanında dünyada altyapı piyasa modelleri, mevzuat ve teknoloji gibi konularda deneyimler katılımcıların bilgisine sunulacak.