BIST 9.645
DOLAR 32,52
EURO 34,88
ALTIN 2.430,01
HABER /  GÜNCEL

70'lik dedelerden iğrenç teklif!

Hergün evine gidip taciz etti ardından ise ilişki teklifi etti. İşte 16 yaşındaki kızın başına gelenler...

Abone ol

Zonguldak'ta 2008'den itibaren 2 yıl boyunca komşularının kızı 16 yaşındaki K.Y.'ye cinsel istismarda bulundukları iddia edilen 72 yaşındaki Selahattin T. ve 74 yaşındaki Cemal K., 10'ar yıl hapis cezası istemiyle tutuksuz yargılandıkları davada suçlamayı kabul etmedi.

K.Y., zaman zaman kendisine okul harçlığı veren sanıkların, para karşılığında cinsel ilişki talebinde bulunduklarını öne sürdü.

Olay, Ereğli İlçesi'ne bağlı Fındıklı Köyü'nde yaşandı. 2008'de 12 yaşında olan K.Y., iddiaya göre okula giderken çeşitli zamanlarda kendisine harçlık veren komşuları 5 çocuk babası Selahattin T. ve 3 çocuk babası Cemal K. tarafından taciz edilmeye başlandı. Farklı zamanlarda sık sık evlerine gidip küçük kızı öpmeye ve vücuduna dokunmaya çalıştıkları iddia edilen Selahattin T. ve Cemal K., aynı zamanda verdikleri paralar karşılığında da cinsel ilişki teklifinde bulundu.

ÖĞRETMENİNE ANLATTI

screen-shot-2012-07-05-at-10.31.49-am.png

K.Y.'nin, 2 yıl süren bu durumu öğrenim gördüğü ilköğretim okulunda öğretmenine anlatmasıyla Selahattin T. ve Cemal K., gözaltına alındı. Tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılan sanıklar hakkında, 'Cinsel istismar' ve 'Kişiyi hürriyetinden yoksun kılma' suçlarından 10'ar yıl hapis cezası istemiyle dava açıldı.

PSİKOLOG EŞLİĞİNDE İFADE VERDİ

Zonguldak 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada iki sanık ile birlikte K.Y. ve babası da hazır bulundu. Duruşmada, psikolog nezaretinde ifade veren K.Y., aynı zamanda halasının eşi olan Selahattin T. ve komşusu Cemal K.'nın kendisine okula giderken harçlık verdiklerini söyledi. K.Y., "Ben yaşlı oldukları için kötü niyet beslemiyordum. Ancak daha sonra para karşılığında cinsel ilişkiye girmek istediler, kabul etmedim. İlk zamanlar korktuğum için durumu aileme anlatamadım. Selahattin T., her gün bize geliyordu. Annem işitme engelli olduğu için benimle rahatlıkla konuşuyordu. Beni sıkıştırıp öpmeye çalışıyordu, vücudumu tutuyordu. Cemal K. da aynısını yaptı. İkisinden de şikayetçiyim" dedi.

K.Y.'nin, 'Defterim, kalemim yok' diyerek kendisinden para istediğini ileri süren sanık Cemal K., "Ara sıra 5 lira defter, kalem parası veriyordum. Cinsel anlamda teklifte bulunmadım. Suçlamayı kabul etmiyorum" dedi. Sanık Selahattin T. de suçlamayı kabul etmeyerek beraatini istedi.

K.Y., olay tarihindeki yaşı, ruh ve beden sağlığının bozulup bozulmadığının belirlenmesi için Adli Tıp Kurumu'na sevk edilirken, duruşma, tanıkların dinlenmesi için ertelendi.

ONLARDA DEDE BU DA DEDE!
YILIN DEDESİNİN HİKAYESİNİ MUTLAKA OKUYUN DERİZ...
DİĞER SAYFADA...

[PAGE]YILIN DEDESİ

Ankara'nın Mamak ilçesinde israfla mücadele ve ihtiyaç sahiplerine yardımın simgesi haline gelen ‘Ekmekçi Dede’, gün boyu topladığı ekmeklerle süt alıp fakir öğrencilere dağıtıyor. Ekmekçi dede ismiyle anılan Hakkı Gökbulut, mahalle sakinlerinin de sevgilisi oldu.


Ankara’nın Mamak ilçesinde kızı ve bir torunu ile yaşayan Hakkı dede, nam-ı diğer ‘Ekmekçi Dede’, israfla mücadelede örnek bir davranış sergiliyor. Mahallelinin Ekmekçi Dede diye hitap ettiği Hakkı Gökbulut, mahallesindeki 5 sokakta çöpe atılmak üzere bırakılan atık ekmek, pasta, kek ve unlu mamulleri el arabasıyla toplayarak inek sahibi vatandaşlara veriyor. 

33.20120705093641.jpg

ALDIĞI SÜTLERİ İHTİYAÇ SAHİBİ ÖĞRENCİLERE VERİYOR

Çarşamba ve Cuma günleri toplamaya çıktığı ekmeklerin karşılığında 150 kilogram kadar süt alan Hakkı dede, “Sokaklara bırakılan ekmeklere çok üzülüyorum. İnanılmaz bir israf var” dedi. Ekmek karşılığı aldığı sütleri yurtlara, ihtiyaç sahibi öğrencilere verdiğini vurgulayan Hakkı dede, “Bu benim topladığım ekmekler çöpe gitse bunca fayda da çöpe gidecek. Bu hizmet benim yaptığım gibi belediyelerimiz ve gönüllü kuruluşlar aracılığı ile ülkemiz genelinde uygulansa çok büyük kazanım olur. Bu yolla elde edilen atık ekmekler yem için değerlendirilebilir. Bu besiciliği büyük katkıdır” şeklinde konuştu.

“8 YILDIR SOKAKLARDA EKMEK TOPLUYORUM”

Emekli olduktan sonra bir yandan gönüllü olarak mahalledeki caminin işlerine bakmayı, diğer yandan çöpe atılmış ekmekleri toplamayı kendine görev sayan Hakkı dede, israfla mücadelesine 8 yıldır devam ettiğini belirtti. Hakkı dede, ne zaman çöpe atılmış bir ekmek görse içinin sızladığını kaydederek, “İnsanlar her gün yemeyecekleri kadar ekmeği evlerine alıyor. 3 kişilik aile 5 tane ekmek alıyor ve bunun iki tanesi çöpe gidiyor. İnsanlar daha bilinçli olsa israfın önüne geçebiliriz” ifadesinde bulundu.

4.20120705093706.jpg

SADECE EKMEK DEĞİL

Öte yandan sadece ekmek değil atılan ayakkabı ve kıyafetleri de topladığını vurgulayan Hakkı dede, atılan ayakkabıları da ihtiyaç sahibi insanlara verdiğini söyledi. Belediyelerin bu konuda daha duyarlı olması gerektiğini belirten Gökbulut, “Yardımsever 1-2 vatandaş ekmek toplarken yardım ediyor. Ama bunlar da yetersiz kalıyor. Belediyelerin buna bir çözüm bulması gerekir. İsrafı önlemek için herkesin çabalaması gerek” dedi.

BU DA OLDU! TAVUK YEŞİL YUMURTA YUMURTLADI
DİĞER SAYFADA...
[PAGE]
TAVUK YEŞİL YUMURTA YUMURTLADI

Manisa’nın Sarıgöl ilçesinde Mehmet Gün, pazardan aldığı yumurtalar arasından çıkan yeşil tavuk yumurtasını görünce şaşkına döndü.

45 yaşındaki Mehmet Gün, pazardan 30 köy yumurtası satın aldı. Gün, yumurtaları buzdolabına yerleştirirken içersinden iki tanesinin açık yeşil renkli olduğunu görünce şaşkına döndü.

Mehmet Gün, “Bu yaşıma geldim, ilk kez açık yeşil renkli yumurta gördüm. Bildiğim kadarıyla beyaz ve kahverengi renklerde olur. Gerçekten çevremdekiler de hayret etti. Bu yumurtaları buzdolabında saklayabildiğim kadar koruyacağım” dedi.

jjj.jpg

KÖKENİ GÜNEY AMERİKA

Sarıgöl Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü Veteriner Hekimi Ahmet Yıldırım ise yaptığı açıklamada, “Ülkemizde genel olarak beyaz ve kahverengi renklerde yumurta bulunmakta. Yeşil, turkuaz gibi renklerdeki yumurtaların kökeni Güney Amerika’dır. Buradaki Amaraucane ırkı tavuklarda yeşil yumurta olmaktadır. Türkiye’de bu ırk olabilir veya genetik değişikliğinden olabilir. Bazen yavukların yedikleri besinlerden de olabilir” diye konuştu.

ADANA'DA SOBALAR YENİDEN KURULDU DESEK
İNANIR MISINIZ? AYNEN ÖYLE... DİĞER SAYFADA
[PAGE]
BİR YANI YANIYOR BİR YANI DONUYOR
VE BURASI ADANA

Adana'da yaz aylarında hava sıcaklığı bunaltırken kuzeydeki Tufanbeyli ilçesinde kıştan kalma günler yaşanıyor. Dolu ve yağmurun etkili olduğu ilçede vatandaşlar soba yakıp ısınmak zorunda kalıyor.

Adana'da vatandaşlar sulama kanallarına girerek serinlemeye çalışırken kent merkezine 190 kilometre uzaklıktaki ilçesi Tufanbeyli'de kıştan kalma günler yaşıyor.

SOBALAR TEKRAR KURULDU

En yüksek hava sıcaklığının 24 derece olarak ölçüldüğü Tufanbeyli'de hemen her gün yağan yağmur nedeniyle havalar biranda soğudu.

aw000047_03.jpg

Yağmurla birlikte esen şiddetli rüzgar nedeniyle yaz bir türlü gelmeyince vatandaşlar çareyi kaldırdıkları sobaları tekrar kurarak yakmakta buldu.

aw000047_01.jpg

Tufanbeyli'de yağmur ve rüzgarın yanı sıra aniden bastıran dolu vatandaşlara da zor anlar yaşattı. Nohut büyüklüğünde yağan dolu vatandaşların ürününe zarar verdi.

aw000047_09.jpg

Eşeğiyle tarladan gelen bir kişinin şemsiye açarak eşeğin üstünde doludan korunmaya çalışması ise ilginç bir görüntü oluşturdu. Yaz ortasında ilk kez dolu yağdığını gördüğünü anlatan Arife Ateşsoy, "Bu yıl yaz olmasına rağmen havalar çok soğuk. Soğuk olmasının yanı sıra nohut büyüklüğünde dolu yağdı. Böyle bir şeyi ilk kez görüyoruz" dedi.

eşek.jpg

SULAMA KANALINDA SERİNLİYORLAR



Türkiye genelinde Haziran ayında aniden bastıran sıcak hava dalgasından sonra Temmuz ayında aşırı sıcak beklerken havalar daha serin geçiyor.

aw000047_08.jpg

Türkiye'nin en sıcak illerinden biri olan Adana'da hava sıcaklığı gölgede 32 derece olarak ölçüldü. Hava sıcaklığı önceki yıllara göre serin olsa da sıcaktan bunalan vatandaşlar DSİ'ye ait sulama kanalına girerek serinlemeye çalışıyor.

YOL PARASI VERMEYİP TASARRUF YAPAYIM
DEDİ CANINDAN OLUYORDU... DİĞER SAYFADA
[PAGE]
YOL PARASI VERMEYEYİM DEDİ...

Antalya’nın Alanya ilçesinde yol parası vermemek için evine yürüyerek giden çaycı, 17 yaşındaki ehliyetsiz sürücünün motosikleti ile çarpması sonucu ağır yaralandı.

Kaza, Alanya’nın Cumhuriyet Mahallesi Çevreyolu üzerinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Tosmur beldesinde çalıştığı çay ocağından çıkan çaycı 54 yaşındaki Koray Kartal, yol parası vermemek için evine yürüyerek gitmek istedi.

Evinin karşısında bulunan kaldırımdan Çevreyolu'nun karşısına geçmek isteyen Kartal'a, Tosmur yönünden gelen ve aşırı süratli olduğu iddia edilen 17 yaşındaki ehliyetsiz M.K'nın kullandığı 07 NIU 69 plakalı motosiklet çarptı. 

kaza.20120705100906.jpg

Kazada motosiklet sürücüsü M.K. ve Koray Kartal yol ortasındaki sulama kanalına savruldu. Hafif yaralanan M.K. ve ağır yaralanan Kartal, olay yerine gelen 112 Acil Servis ambulanslarıyla Alanya Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.
Polis, kazayla ilgili soruşturma başlattı.

ANTALYA'DA FUHUŞ OPERASYONU

HABERİ DİĞER SAYFADA TIKLAYIN

[PAGE]Antalya’da fuhuş yaptıkları ve fuhşa aracılık yaptıkları iddiasıyla 22 kişi gözaltına alındı.

Antalya Emniyet Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamaya göre, Asayiş Şube Müdürlüğü ekiplerince il genelinde genel güvenliğin sağlanması amacıyla 1 hamam sauna ile 2 ayrı otele operasyon düzenlendi.

Operasyonda fuhuş ve fuhşa aracılık ettiği öne sürülen 22 kişi gözaltına alındı. Asayiş Şube Müdürlüğüne getirilen şüpheliler, ifadelerinin ardından cumhuriyet savcısının talimatı ile serbest bırakıldı.

Öte yandan Muratpaşa ve Konyaaltı İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerince 25 Haziran ile 2 Temmuz tarihleri arasında yapılan çalışmada, fuhuş ve otostopçuluk yaptığı iddia edilen 48 kişiye 5326 Sayılı Kabahatler Kanunu uyarınca toplam 8 bin 112 lira idari para cezası verildi.

ŞÖFÖR KENDİ CANINI BÖYLE ALDI

HABERİ DİĞER SAYFADA TIKLAYIN

[PAGE]

Afyonkarahisar'da park halindeki TIR'a arkadan çarpan otomobildeki 1 kişi öldü, 3 kişi yaralandı.

Kazada başını ön konsola vurarak hayatını kaybeden 55 yaşındaki Yakup Dedebaş'ın emniyet kemerini, arkasından dolandırarak, yuvasına taktığı, böylece, otomobilin emniyet kemeri ikaz sesini kestiği anlaşıldı.

Kaza,Karayolu'nun Afyonkarahisar'a bağlı Akçin Köyü yakınlarındaki Nakliyeciler Sitesi'nin (Kamyon Garajı) karşı şeridinde meydana geldi.53 yaşındaki Süleyman S. yönetimindeki otomobil, Ankara yönünden İzmir- İstanbul yönüne giderken, yol kenarında park halindeki TIR'a arkadan çarptı. Kazada, otomobilin ön sağ koltuğunda oturan Yakup Dedebaş olay yerinde öldü. Sürücü Süleyman Sözer, Mehmet Dedebaş ve kimliği henüz belirlenemeyen 1 kişi öldü. Otomobilde sıkışan sürücü Süleyman Sözer, Sivil Savunma ekipleri tarafından çıkartılabildi.

ekran-resmi-2012-07-05,-12.42.44-pm.png