BIST 9.541
DOLAR 32,60
EURO 34,87
ALTIN 2.493,98
HABER /  GÜNCEL

Ilıcak'ın savunması Çakır'ı delirtti

NTV ekranları Nazlı Ilıcak'ın cansiperane hükümet savunmasına sahne oldu.

Abone ol

NTV ekranları Nazlı Ilıcak'ın cansiperane hükümet savunmasına sahne oldu. Ilıcak, HSYK seçimlerinde bakanlık listesi olmadığını iddia edince stüdyoda gülüşmelere neden oldu...


Gazeteciler.com'un haberine göre, NTV ekranlarında yayınlanan Basın Odası yine çarpıcı bir polemiğe sahne oldu. HSYK seçimlerini hedef alan ve farklı çevrelerden yükselen eleştirilerin ele alındığı programa Nazlı Ilıcak'ın can siperane hükümet savunması damga vurdu.

HSYK seçimlerinde Adalet Bakanlığı'na ait olduğu iddia edilen listenin tulum çıkartmasıyla başlayan tartışmalar bitmek bilmiyor. Hükümetin yargı üzerinde yeni bir vesayet ve farklı bir statüko kurduğu yönündeki eleştiriler NTV ekranlarında da gündeme geldi. Ruşen Çakır'ın hazırlayıp sunduğu programa Sabah yazarı Nazlı Ilıcak'ın dışında Hürriyet yazarları Nuray Mert ve Sedat Ergin, Milliyet yazarı Derya Sazak katıldı.

ILICAK 'BAKANLIK LİSTESİ YOK' DEYİNCE ÇAKIR DAYANAMADI

Başta Ruşen Çakır olmak üzere, Ergin, Sazak ve Mert de hükümeti HSYK seçimlerinde bir taraf gibi davranarak kendi listesini örgütlemekle eleştirince, tek itiraz Nazlı Ilıcak'tan geldi. Ilıcak, ortada Adalet Bakanlığı'na ait olan bir liste bulunmadığını söyleyerek stüdyoda gülüşmelere sebep olurken, söz konusu seçimlerde eleştirilecek bir durum bulunmadığını savundu. Çakır ısrarla seçimlerde bakanlığın bir taraf olmasını eleştirse de Ilıcak'tan geri adım gelmeyince tartışma iyice tıkandı.

Ruşen Çakır
'la karşılıklı polemiğe giren Sabah yazarı programa katılan diğer gazetecilerle de atışmalar yaşadı. Stüdyoda adeta tek başına kalan Sabah yazarı tartışmanın son dakikasına kadar HSYK seçimlerinde bakanlığın bir hatası olmadığını savunarak programdaki diğer gazetecilerin de tepkisini çekti.