BIST 9.107
DOLAR 32,38
EURO 35,02
ALTIN 2.325,98
HABER /  GÜNCEL

İlhan Talu kimdir son görüntüleri çıktı kelepçeli hali

FETÖ darbe girişiminin Yurtta Sulh Konseyi üyesi olan İlhan Talu kimdir? Çatı davasında sıraya dizilen İlhan Talu, darbe girişiminin öne alınmasında etkin olmuştu.

Abone ol

FETÖ Çatı davasında yargılanan isimlerden biri de Yurtta Sulh Konseyi üyesi olan İlhan Talu'ydu. Peki kimdir İlhan Talu işte son görüntüleri ve kelepçeli hali.

Genelkurmay Personel Başkanı Korgeneral İlhan Talu, 15 Temmuz darbe girişiminin 'öne çekilmesini' sağlayan kişiydi. Darbe gecesi Genelkurmay Karargahındaki en kıdemli personel başkanı olarak bulunan İlhan Talu, saat 20.09'da Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar'ın makamında MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ı gördü.


Hakan Fidan ile Hulusi Akar'ın 'darbe girişiminden' kuşkulandıklarını farkeden İlhan Talu, paniğe kapıldı ve 15 Temmuz'da sabaha karşı yapılacak darbe girişimini erkene aldırdı. Verdiği bu karar ile İlhan Talu örgütüne en vahim hatayı yaptırmış oldu ve darbe 'erkene alındığı' için başarısız oldu. İlhan Talu genelkurmayda darbecilere yol gösterirken de kameralara yansımıştı.

Mehmet Dişli de var! Yurtta Sulh konseyi üyeleri bakın kim?