BIST 9.645
DOLAR 32,57
EURO 34,89
ALTIN 2.438,82
HABER /  GÜNCEL

İlhami Erdil PKK şantajıyla dolandırıldı

Yolsuzluktan rütbeleri sökülen eski komutan İlhami Erdil, PKK'nın adı kullanılarak dolandırıcılara 25 bin TL kaptırdı.

Abone ol

Yolsuzluk ve haksız mal edinme suçundan rütbesi sökülen Deniz Kuvvetleri eski komutanı İlhami Erdil, "Terör örgütüne kimlik bilgilerini kaptırdığı iddiasıyla" kendilerine polis süsü veren kişilerce dolandırıldı.

POLİS DİYE TANITTILAR

Habertürk'ten Serhat Alaattinoğlu'nun haberine göre, olay Beykoz Acarkent'te meydana geldi. Dolandırıcı çetesi, Erdil'i telefonla arayıp kendilerini terörle mücadele polisi olarak tanıttı. Çete, Erdil'e terör örgütünün kimlik bilgilerine ulaştığını ve tespit edilen kişilerin yakalanması için talimatları yerine getirmesini söyledi.

ALTINI TRAFONUN ÜZERİNE BIRAKTI

Çete, Erdil'i evden çıkıp Kavacık'a gitmesi için ikna etti. Erdil de kendisine verilen adreste bulunan kuyumcu dükkanının önüne gitti. Dolandırıcıların isteği üzerine 25 bin liralık altın aldı. Ardından dolandırıcıların yönlendirmesiyle Beykoz Sahili'nde bulunan Ahmet Mithat Efendi Durağı'nın yanındaki elektrik trafosunun üzerine altınları bıraktı.

Dolandırıcılar da altınları alıp olay yerinden kaçtı. Erdil oyunu anladı ve polise başvurdu.

PKK ŞANTAJI

Erdil ifadesinde, kendisini arayan kişinin Terörle Mücadele'den aradığını ve savcı talimatıyla hareket ettiklerini, terör örgütü PKK'nın kimlik bilgilerini ele geçirdiğini bildirerek söylenenleri yapmasını istediklerini anlattı. Polis şüphelileri yakalamak için olay yerindeki güvenlik kameralarını incelemeye aldı.