BIST 9.676
DOLAR 32,59
EURO 34,87
ALTIN 2.504,19
HABER /  BİLİM - TEKNOLOJİ

İlginç araştırma' Her 7 kişiden biri robotla cinsel fantezi kuruyor

ABD’deki Indiana Üniversitesi’nden yapılan araştırmada bir robotla cinsel ilişki yaşamak isteyecek insan sayısını ve robotların cinsel ilişkide insanların yerini alıp almayacağı sorularına yanıt arandı. Sonuçlar ise oldukça ilginç

Abone ol

AMERİKA Birleşik Devletler'inde (ABD) yapılan bir araştırma insan ve robotlar arasındaki ilişkinin ne boyutlara erişeceğine ışık tutuyor.

Indiana Üniversitesi’nden araştırma görevlisi sosyal psikolog ve yazar Dr. Justin J. Lehmiller, bir robotla cinsel ilişki yaşamak isteyecek insan sayısını ve robotların cinsel ilişkide insanların yerini alıp almayacağı sorularına yanıt aradı.

4 bin Amerikalının cinsel fantezileri hakkında görüşlerini alan Lehmiller, çarpıcı sonuçları ‘Ne istersen bana anlat’ isimli kitabında topladı. Araştırmada yüzde 14.3 oranında kadın ve erkek bir robotla cinsel fantezi kurdukları yanıtını verdi.

Erkeklerin yüzde 17’si bir robotla cinsel ilişki fantezisi kurduğunu söylerken; bu oran kadınlar arasında sadece yüzde 10.7 oldu.

Araştırmaya katılanların yüzde 22.8’i de bir robotla cinsel fantezi kurabilecekleri düşüncesinde oldukları yanıtını verdi. Bu oranın içersinde yer alan yüzde 5'lik bir kısım ise kendini kadın veya erkek olarak tanımlamayanlardan oluştu.

Sonuçlar ise araştırmaya katılanlardan her yedi kişiden birinin yaşamlarında en az bir defa bir robotla cinsel ilişkiye girmeyi düşlediklerini gösteriyor.