BIST 9.717
DOLAR 32,52
EURO 34,94
ALTIN 2.440,18
HABER /  MAGAZİN

İlahiyatçılar Nil Erkoçlar için ne dedi?

İlahiyetçılar, Nil Erkoçlar'ın erkek olmasıyla gündeme gelen cinsiyet değiştirmeyi yorumladılar

Abone ol

İNTERNETHABER - Oyuncu Nil Erkoçlar ameliyatla erkek oldu ve Rüzgar adını aldı. Kamuoyunun tartıştığı konuyu ilahiyatçılar değerlendirdi.

nil-erkoçlar-niye-erkek-oldu.jpgCinsiyet değişikliğinin zaruret olması durumunda değerlendirilebileceğini ifade eden Kaya, “Böyle bir zorunluluk varsa o takdirde değerlendirebilir. Bu konuya çok sıcak bakamıyorum” açıklamasını yaparken  Niğde İl Müftüsü Hasan Çınar ise, ''Allah insanı yaratırken bayan ve erkek olarak yaratmıştır ve diğer cinse geçme isteği düşüncesinde var ise bu tedavi ile geçecek bir konudur'' dedi.

Uludağ Üniversitesi İlahiyat Fakültesi İslam Hukuku Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ali Kaya, Sağlık Bakanlığının anne sütü ile beslenemeyen çocuklar için bağışçı sütlerinin depolanacağı anne sütü bankalarının çalışması ve cinsiyet değişimi ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Ünlü dizi oyuncusu Nil Erkoçlar’ın cinsiyet değiştirerek erkek olmasını değerlendiren Kaya, cinsiyet değişikliğinin zorunlu olup olmadığının değerlendirilmesi gerektiğini söyledi.

"ZORUNLULK VARSA DEĞERLENDİRİLEBİLİR"

Cinsiyet değişikliğinin iki yönde ele alınmasını gerektiğini belirten Kaya, “Yaratılmışların ağır basan yönünü öne çıkararak o yönde cinsiyet değişikliğine gitmek, bir de cinsiyet psikolojisi dediğimiz şekilde insanların cinsiyet değişikliğine gitmesi. Zorunluluk var mı yok mu? Olaya öyle yaklaşıyorum. Cinsiyet değişikliği, başka bir amaca hizmet etmemek şartıyla her zaman vardır. Karşı cinsiyete özentiden dolayı kötü sonuçlar, kötü düşünceler, dinin hoş göremeyeceği farklı düşüncelere götürecek şekilde cinsiyet değişikliğini ise hoş görmek mümkün değildir” diye konuştu.

 BUNLARI DA OKUYUN!  

 NİL ERKOÇLAR : BENİM CİNSEL ORGANIM KİME NE?

 NİL ERKOÇLAR ASKERE GİDECEK Mİ?

 NİL ERKOÇLAR EVİNİ TERK ETTİ

 HAYDAR DÜMEN'DEN NİL  ERKOÇLAR YORUMU

 NİL ERKOÇLAR (RÜZGAR) İLE   İLGİLİ TÜM HABERLER

Cinsiyet değişikliğinin zaruret olması durumunda değerlendirilebileceğini ifade eden Kaya, “Böyle bir zorunluluk varsa o takdirde değerlendirebilir. Bu tedavi manasında görülebilir. Cinsiyet değişikliğinin farklı amaçlara hizmet ettiğini düşünüyorum. İnsanlar bazı şeylere tahammül etmeliler. Bu konuya çok sıcak bakamıyorum” dedi.

"ALLAH İNSANI ERKEK VE
KADIN OLARAK YARATMIŞTIR"

Niğde İl Müftüsü Hasan Çınar son günlerde gündemde olan bir erkeğin kadın olması veya bir kadının erkek olması olayını değerlendirdi.

Niğde İl Müftüsü Hasan Çınar açıklamasında, “Bir bayanın erkek olması konusunda, insanların fizyolojik ve biyolojik bir durumu, duruşu vardır. Bayan olarak yaratılmış bir kimsenin erkek olma isteği tamamen psikolojik bir durumdur ve tedavi olmayı gerektirir. Ya da bir erkeğin böyle bir düşüncesi var ise tedavi olması gerekir. Bu geçici bir düşüncedir. Biz olaya öyle bakıyoruz. Allah insanı yaratırken bayan ve erkek olarak yaratmıştır ve diğer cinse geçme isteği düşüncesinde var ise bu tedavi ile geçecek bir konudur” dedi.